Steder og datoer for Melodifestivalen 2011 avslørt

I Sverige er SVT allerede i full gang med planleggingen av neste års Melodifestival, og nå er det klart når og hvor de respektive delfinalene og finalen vil finne sted.

De ulike sendingene vil gå av stabelen på følgende lørdager i vinter:

  • 1. delfinale – 5. februar i Luleå
  • 2. delfinale – 12. februar i Göteborg
  • 3. delfinale – 19. februar i Linköping
  • 4. delfinale – 26. februar i Malmö
  • Andra chansen – 5. mars i Sundsvall
  • Finale – 12. mars i Stockholm (Globen)

 

Alle disse stedene har vært vertsbyer for Melodifestivalen tidligere, selv om vi må helt tilbake til 2003 for Luleås vedkommende. Linköping og Sundsvall får festivalbesøk for tredje gang, mens Malmö får det for fjerde. Stockholm og Göteborg har blitt faste stoppesteder for Melodifestivalen siden konseptet med delfinaler ble etablert i 2002.

I tillegg til disse seks sendingene røper nå SVT at det kommer til å bli en syvende sending i Melodifestival-sammenheng – nemlig utvelgelsen av de to webjokerne som skal komplementere juryens 15 kandidater og SVTs 15 interne kandidater.

SVT tar i disse dager imot bidrag fra amatørmusikere over hele landet, og fristen for innsendelse går ut den 21. september. Den 11. oktober starter stemmingen over de innsendte bidragene via internett, og via denne vil fem bidrag til slutt kvalifisere seg for den direktesendte webjoker-finalen den 8. november. Herfra vil da to vinnere få plass i utvelgelsheatene i februar 2011.

Mer info om webjoker-konkurransen finnes på SVTs hjemmesider.

sverige

Kilder: esctoday.com og poplight.zitiz.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien