Israel deltar i den andre semifinalen

israelI et forsøk på å unngå at Israel trekker seg fra neste års konkurranse i Tyskland, har EBU nå gitt Israel tillatelse til å delta i den andre semifinalen. Dermed forsvinner IBAs hovedgrunn for å ikke delta.

Datoene for neste års Eurovision Song Contest kolliderer nemlig med en Israelsk høytid, og hvis landet hadde blitt trukket ut i den første semifinalen hadde de måttet trekke seg. Nå har altså EBU gitt Israel tillatelse til å konkurrere i den andre semifinalen, 12 mai. 

Selv om EBU nå har ordnet det slik at den israelske deltageren for delta i den andre semifinalen, er det fortsatt usikkert om landet kommer til å delta i Tyskland. IBAs direktør har nemlig åpnet for at landet skal stå over neste års konkurranse, dette fordi han ønsker å bruke pengene til Eurovision på andre satsningsområder, og på å gi IBA en ny profil i Israel.

Ifjor ble Israel representert av Harel Skaat. Til tross for hans store stemme og favorittstempel klarte han ikke å gi landet noe bedre enn en fjortende plass. Resultatet ble mottatt med skuffelse av IBA, og enda mer skuffet ble de nok når seertallene ikke hadde gått noe særlig opp.

De andre landene må igjennom den vanlige trekningen som normalt.  En dato for denne trekningen er ennå ikke fastsatt.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien