Rykter om Slovenias deltagelse i 2011 svirrer på nettet

sloveniaVi nærmer oss de lokale utvelgelsene og hva ville ESC være uten rykter. I vanlige fall bryr jeg meg ikke så mye om dem og er heller ikke så glad i å skrive om dem, men dette ryktet er så troverdig i dagens Europa at jeg velger å skrive om det.

Ryktet som florerer på de fleste nettstedene som omhandler Eurovision Song Contest sier at Slovenia er i ferd med å trekke seg fra neste års ESC. Årsaken til dette skal være den strenge økonomien som styrer TV-selskapet SVT Slovenia og de rett og slett dårlige plasseringene landet har oppnådd de seneste årene. Det er dette med dårlig og streng økonomi som lyder kjent og som flere nasjonale TV-stasjoner sliter med i dagens Europa og som gjør at ryktet låter troverdig.

Alternativene skal enten være å droppe hele ESC eller å droppe å avvikle den nasjonale finalen EMA og heller velge artist og melodi internt. Uansett hva de velger å gjøre vil det være uheldig for konkurransen da Slovenia er en naturlig deltager i ESC. EMA har for øvrig gitt oss mange kitche tyggegummilåter, samt låter som ”Energy” i 2001 med Nusa Derendra og i 2007 damen med de lysende hendene Alenka Gotar og melodien ”Cvet z Juga”. Og hvem husker ikke årets sjokkartede alperock «Narodno Zabavni Rock» med gruppa Ansambel Roka Žlindre & Kalamari.

Skulle Slovenia trekke seg vil det også bli en nedtur både for nabolandene Bosnia-Herzegovina og Kroatia samt de tre Nordiske landene Norge, Sverige og Danmark, da Slovenia vanligvis gir disse landene topp poeng.

Nei Slovenia utenfor ESC i 2011 låter ikke bra og vi her på escNorge krysser det som krysses kan for at SVT Slovenia finner en måte å finansiere landets deltagelse i ESC 2011 på.

 

Kilde: oikotimes.com


 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien