Melodifestivalen 2011: De fire første deltakerne klare

sverigeSVT kunne i dag gi de første smakebitene på hvilke deltakere som stiller opp i neste års utgave av Melodifestivalen. Fire låter med tilhørende artister og opphavsmenn ble offentliggjort, og blant de fire finner vi både velkjente navn som Lasse Stefanz og Linda Bengtzing og nykommere som Pernilla Andersson og rapperen Swingfly.

De fire bidragene er:

  • En blick och något händer med Lasse Stefanz. Tekst og musikk: Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell.
  • E det fel på mig med Linda Bengtzing. Tekst og musikk: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist.
  • Desperado med Pernilla Andersson. Tekst og musikk: Pernilla Andersson.
  • Me And My Drum med Swingfly. Tekst og musikk: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström.

 

Som escNorge tidligere har rapportert, var Lasse Stefanz på forhånd regnet som det sikreste kortet i spekulasjonene rundt neste års deltakere. Dansebandet, som har eksistert siden 1967, har i en årrekke herjet Svensktoppen med slagere som De sista ljuva åren, Oh Julie og Låt en morgon vakna. De gjør nå sin debut i Melodifestivalsammenheng etter at de først var påmeldt til, men så trakk seg fra 2009-konkurransen.

Debut blir det imidlertid ikke for Linda Bengtzing, som med dette gjør sin fjerde opptreden i Melodifestivalen. Hun har nådd finalen i alle sine tre foregående forsøk, med Alla flickor i 2005, Jag ljuger så bra i 2006 og Hur svårt kan det va’? i 2008. Med sistnevnte oppnådde hun sitt hittil beste resultat, en 5. plass.

{youtube}dVs5JcC0eNY{/youtube}

Også blant opphavsmennene finner vi flere gjengangere, blant annet Alexander Bard fra gruppen BWO og ringreven Thomas G:son, som har hele 25 Melodifestival-bidrag på samvittigheten, deriblant to vinnere: Listen To Your Heartbeat i 2001 og Evighet i 2006.

Nykommerne i denne omgangen er Pernilla Andersson, en 36-årig sangerinne med syv platealbum og et tett samarbeid med Svante Thuresson på samvittigheten; og Swingfly, som egentlig heter Richard Silva og er en svensk-amerikansk rapper som tidligere har jobbet med blant andre Dr. Alban.

Melodifestival-general Christer Björkman sier seg svært fornøyd med de fire første bidragene som er klare. «Disse artistene viser den musikalske spennvidden som Melodifestivalen etterstreber», sier Björkman, som håper å kunne offentliggjøre ytterligere deltakere i løpet av de neste to ukene.

Kilder: svt.se og poplight.zitiz.se

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien