Fansen avgjør Slovakias skjebne i Eurovision

slovakiaDet har lenge vært uvisst om Slovakia kommer til å delta neste år eller ikke, og det har vært helt stille fra statskanalen STV. Men nå har ting begynt å skje i landet, og STV ber nå fansen bestemme om landet skal delta i Eurovision eller ikke.

Avstemningen som har blitt lagt ut på STV sine nettsider her, har foreløpig et positivt resultat. 86,1% er for en deltagelse neste år, og mange mener at Eurovision er den beste måten å reklamere for Slovakia og slovakisk kultur. 

Til tross for det foreløpige positive resultatet, om en deltagelse eller ikke, er økonomi som vanlig det største problemet. STV sliter veldig med økonomien for tiden, og har tidligere uttalt at de skal delta hvis de har råd. 

Landets tidligere bidrag til Eurovision, har ikke vært mye å skryte av. Etter deres comeback i 2009, har de ikke gått til finalen hverken i Moskva eller Oslo. I fjor ble landet representert av Kristina med sangen «Horehronie». Sangen ble en aldri så liten fanfavoritt, og var av mange tippet til finale. 

Slik gikk det ikke, og Kristina måtte ta til takke med en av de siste plassene i semifinalen.

Kilde: STV.sk

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien