Webjoker-konkurransen i gang i Sverige

sverigeMandag 11. oktober ble første del av Melodifestivalen 2011 sparket i gang, idet de 424 innsendte webjoker-bidragene ble lagt ut på SVTs hjemmesider. I løpet av de neste fire ukene kan svenskene stemme på sin favorittmelodi, og de fem best likte bidragene vil gå videre til en direktesendt webjoker-finale den 8. november.

Som escNorge tidligere har rapportert, ble onsdag i forrige uke over 100 av webjokerne ved en glipp lagt ut på SVT Play i flere timer. Mye tyder på at dette var bidrag som ifølge SVTs regelverk egentlig ikke var godkjente, fordi musikkvideoen som hørte til ikke inneholdt levende bilder av fremførelsen, slik SVT hadde satt som krav. Nå har TV-kanalen allikevel bestemt seg for å akseptere alle de innsendte bidragene, og vil ikke forhåndsdiskvalifisere noen.

Webjoker-bidragene kan fra i dag av oppleves på SVTs hjemmesider. Ønsker man å stemme, må man ha svenskregistrert mobiltelefon og sende sin favorittartists ID-nummer til 72211.

Allerede om en uke vil antallet bidrag bli redusert til 100, og om to uker til 50. Deretter fortsetter utsilingen av de dårligst plasserte låtene, og når avstemmingsperioden er over, vil de fem bidragene med flest stemmer konkurrere seg imellom i et TV-program mandag 8. oktober. Her vil to heldige webjoker-vinnere bli kåret, og disse vil få plass i delfinalene i februar sammen med de øvrige 30 bidragene som SVT og Melodifestival-juryen har plukket ut.

I fjorårets utvelgelse gikk bare én webjoker videre, og det var duoen MiSt, som på scenen fikk selskap av dansebandet Highlights under fremførelsen av låten Come And Get Me Now. Bidraget endte til slutt bare på en 7. plass i sin delfinale, og ble dermed slått ut av konkurransen.

{youtube}BQci0sfnk_M{/youtube}

Kilder: poplight.zitiz.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien