Sverige: Julia Alvgard og Jonas Matsson vinner webjokeren

I et direktesendt program på SVT24 og svtplay.se ble de to heldige vinnerne av årets webjoker-konkurranse kåret mandag kveld. Det viste seg å være Julia Alvgard med sin elektropoplåt Better Or Worse og Jonas Matsson med sin Jason Mraz-aktige On My Own som gikk av med seieren. Disse får dermed hver sin plass i delfinalene i Melodifestivalen i februar.

juliajonas

I en litt reservepreget sending fra et av Stockholms utesteder fremførte hver av de fem finalistene sin låt live. Ingen av artistene «gjorde bort seg» rent stemmemessig, og de leverte greie sceneopptredener, selv om det nok er litt å forbedre frem mot delfinalene i februar.

Mens stemmene ble talt opp fikk seerne et gjensyn med Måns Zelmerlöw, som ymtet frempå om at han kanskje skulle være programleder for Melodifestivalen også til neste år. Og så dukket selveste Christer Björkman opp med to gullkonvolutter som inneholdt navnene på de to vinnerne.

Alvgards Better Or Worse er skrevet av Manne Hjelm, Ola Holstad og Joar Lenz, mens Peter Autio og Sara Autio Olsson står bak Matssons On My Own. Alle disse er debutanter i Melodifestival-sammenheng.

Med dette er 17 av bidragene i neste års Melodifestival klare, men fremdeles gjenstår det 15 ledige plasser som i følge SVT vil bli annonsert på to pressekonferanser den 22. og 29. november.

sverige

Foto: svt

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien