Oppdatert: Fire finalister annonsert i Sveits

sveitsI går ble den første deltakeren i den sveitsiske finalen bestemt. Det er den italienske kanalen i Sveits, RSI, som har valgt ut sin representant i den nasjonal finalen. Valget falt på Sarà Orpheline med sangen «Surrender».

RSI holdte et radiosendt program på et hotell i Lugano, hvor den også første Eurovision-finalen var. En internett-avstemning utgjorde 10%, mens SMS og jury utgjorde henholdsvis 50% og 40%. Vinneren av plassen i finalen var den som fikk færrest stemmer på internett. Sangen kan høres her: Surrender

Med en måned igjen til den sveitsiske finalen, er fortsatt 11 av de 12 deltakerne fortsatt ikke kjent. SF (tyskspråklig) skal velge 7 av finalistene, mens radiokanalen DRS3 (også tyskspråklig) skal velge 3 finalister. RTS (franskspråklig) og RSI (italienskspråklig) skal velge en finalist hver. Foreløpig er det altså kun den sistnevnte som har valgt. Det er ventet at alle finalistene skal være kjent i løpet av noen uker.

Den franske kanalen skal velge sin representant internt, mens SF har et 50/50 system, hvor jury og internett-steming utgjør hver sin del. Radiokanalen skal vurdere hvilke tre de vil velge etter at avstemningen på hjemmesiden deres avsluttes.

escNorge har fra før skrevet om at flere tidligere Eurovision-representanter prøver seg i landet (les mer her). Den nasjonale finalen, Die grosse entscheidungs Show, skal avholdes i Kreuzlingen helt nord i landet. Der vil publikum alene bestemme hvem som skal representere Sveits i Tyskland.


Nå har også radiokanalen DRS3 offentliggjort sine finalister. De står i rekkefølgen etter hvor mange stemmer de fikk, og er følgende:

(For å åpne de to første linkene trenger du RealPlayer)

  Del:
  Relaterte artikler
  Malmø
  2024: Alle låtene
  Intervjuer
  2024: Bekreftede land
  Vi teller ned til Eurovision 2024
  Dager
  Timer
  Minutter
  Utforsk historien