Aserbajdsjan – omfattende utvelgelse, første finalist klar

aserbajdsjanAserbajdsjan har en av de mest omfattende utvelgelsene til Eurovision Song Contest 2011. De starter med ikke mindre enn 77 semifinalister, som skal kjempe mot hverandre, 11 av gangen, i sju semifinaler. Hvordan finalen skal avgjøres er ikke kjent, men den finner sted 31.desember. 

Hver av de sju semifinalene går over en uke, der artistene skal fremføre fire sanger hver, en hver kveld fra mandag til torsdag, og så stemmes det på fredag. Det er bestemt på forhånd hva slags sanger som skal fremføres på de ulike kveldene; på mandager skal de fremføre en internasjonal hit, på tirsdag en aserbajdsjansk sang, på onsdag et Eurovision-bidrag og på torsdag kan artistene velge sang selv. Vinneren av hver ukes semifinale avgjøres i sendingen på fredag, der publikum og en jury avgjør hvilken av artistene som skal gå til finalen.

Den første semifinalen, som gikk av stabelen denne uken, ble vunnet av Çingiz Mustafayev.

På mandag fskulle alle artistene fremføre en internasjonal hit, og da valgte Çingis denne;


 

Tirsdag var det tid for en aserbajdsjansk sang, og da fremførte Çingis denne;

Onsdag var det tid for et tidligere Eurovision-bidrag, og da sang han «Millim», årets israelske bidrag, originalt fremført av Harel Skaat. 

Torsdag kveld kunne artistene velge låt selv, og da valgte Çingis denne;

Så nå er det da bare å vente i spenning på de kommende ukenes resultater, får vi på nyttårsaften vil få vite hvem som skal representere Aserbajdsjan i Düsseldorf i mai. Kanskje det blir Çingiz Mustafayev? 

Kilde: itv.az, oikotimes.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien