Irland endrer format

irlandRTÉ melder at de, på bakgrunn av de senere års nokså dårlige resultater i Eurovision Song Contest, velger å prøve et nytt format for sin nasjonale uttagning til ESC2011. Eurosong2011 skal fortsatt bestå av fem finalister, og finalen skal fortsatt gå av stabelen i tv-programmet «The Late Late Show – Eurosong 2011».  Datoen for finalen er satt til 11.februar.

Den store endringen går ut på at det ikke åpnes for innsending av bidrag; det er derimot 5 kjente mennesker innen musikklivet i Irland som skal velge seg ut artister og låtskrivere. De vil så fungere som mentorer for hvert sitt bidrag; veilede og hjelpe med alt fra tekst og melodi til presentasjon på scenen.

De fem som skal være mentorer er;
Caroline Downey-Desmond
David Hayes
Liam Lawton
Ronan Hardiman
Willie Kavanagh

Disse fem har alle fremtredende roller i irsk musikkliv; noen er komponister og artister, andre jobber i plateselskaper eller med arrangementer som konserter og tv-programmer.

Deres rolle fram til finalen blir, sammen med opphavsmennene og artistene, å arbeide fram den beste presentasjonen av hvert sitt bidrag. Alle bidragene skal så fremføres i «The Late Late Show Eurosong 2011» 11.februar. Der skal en kombinasjon av seerstemmer og regionale juryer avgjøre hvilket av bidragene som skal representere landet i ESC2011 i Düsseldorf i mai.

Årsaken til denne endringen er at verken RTÉ eller det irske folket er spesielt fornøyde med de senere års resultater i Eurovision Song Contest. De siste 10 årene har de en 10.plass som beste resultat, og de har kommet sist en gang. Tre ganger har de ikke greid å kvalifisere seg til finalen.

Årets skuffende 23.plass for Niamh Kavanagh var dråpen som fikk dem til å beslutte en endring i utvelgelsesmetode. Så gjenstår det å se om endringen har den ønskede effekten.

Kilde; rte.ie, esctoday.com
Bilde; wikipedia.org
 

Del:
Relaterte artikler