Tyrkia velger internt også i 2011

tyrkiaDet meldes fra TRT i Istanbul at kanalen denne gangen kommer til å velge den tyrkiske representanten til Eurovision song contest internt, akkurat som de har gjort de senere årene. De har jo hatt til dels meget stor suksess med denne utvelgelsesmetoden, så det er kanskje naturlig at de fortsetter på samme måte.

Det er trolig at TRT først vil velge en artist/gruppe som så vil presentere tre ulike bidrag for en valgkomite. Denne komiteen vil så gjøre det endelige valget ut fra alternativene som er presentert. Både artist/gruppe og bidrag vil bli valgt i løpet av januar 2011.  

Dette går imidlertid tvert i mot ønskene fra store deler av den tyrkiske ESC-fansen, som har uttrykt ønske om en nasjonal finale over samme lest som de nordiske landene; med eller uten delfinaler.

Det flommer som alltid over av rykter, ønsker og spekulasjoner rundt hvem som vil komme til å representere Tyrkia, og som så mange ganger tidligere er det Tarkan som er det heteste tipset.

I ESC2010 ble Tyrkia representert av gruppen maNga, som tok landet til en andreplass med sitt bidrag «We Could Be the Same».
Kilde;eurovision.tv
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien