D-dag for Liechtenstein og Ungarn

ebulogoEBU avholder i dag og i morgen sin «The EBU General Assembly», der ett (to) av sakene på agendaen vil være aksept av nye kringkastere som medlemmer i orgaisasjonen.

Størst spenning vil det være knyttet til Ungarns Duna-TV og 1FLTV fra Liechtenstein, da et fullverdig medlemsskap i EBU vil åpne dørene for disse to landene til å delta i Düsseldorf i mai.

Ungarn har vært mye ut og inn av konkurransen etter debuten i 1994, og MTV som til nå har stått bak bidragene fra landet, annonserte i fjor at den økonomiske situasjonen for kanalen ikke lengre forsvarliggjorde flere deltakelser. Et bidrag fra Ungarn i Düsseldorf er derfor avhengig av at landets «TV2», Duna TV, får innvilget medlemsskap i EBU.

Liechsteinsteins 1FLTV er en nesten helt ny TV-kanal, og eierne har uttalt at en Eurovisjons-deltakelse er et av formålene ved å tilknytte stasjonen EBU.

Om landene får innvilget medlemsskap og får stille opp i ESC 2011, vil vi forhåpentligvis få svar på innen kort tid.

Generalforsamlingen i EBU vil forøvrig foregå «online» (uten innsyn av offentligheten), grunnet de vanskelige værforholdende som råder Europa…!

Kilde: EBU

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien