Melodifestivalen: «Run» erstatter «Don’t Stop»

Etter at Anders Fernettes bidrag Don’t Stop ble diskvalifisert fra neste års Melodifestival fikk artisten og opphavsmennene omtrent en uke på seg til å komme opp med en ny låt. Og i dag er det klart: Anders Fernette stiller allikevel i Melodifestivalen, men nå med bidraget Run skrevet av en kvintett nye komponister.

mf 2011 logo

Opphavsmennene bak den nye låten er Desmond Child, Negin Djafari, Hugo Lira, Ian-Paolo Lira og Thomas Gustafsson. Mest kjent av disse er utvilsomt Desmond Child, som gjennom en karriere på tre tiår har skrevet og produsert låter for blant andre Bon Jovi, Aerosmith, Cher, Ricky Martin og Alice Cooper. Ifølge MF-ansvarlig Christer Björkman har den nye låten vel så mye hitpotensiale og dynamikk som den diskvalifiserte.fernettedisket

Opprinnelig skulle Fernette delta med poplåten Don’t Stop, skrevet av Carl Falk, Kristian Lundin og JC Chasez fra boybandet N’Sync. Men rett etter at det ble klart at bidraget var plukket ut til Melodifestivalen 2011, dukket det opp lenker til låten på Internett, blant annet på MySpace og YouTube, og på grunn av SVTs strenge regelverk for offentliggjøring av bidrag før fristen, ble låten derfor diskvalifisert. Her kan Don’t Stop høres fremført av nevnte JC Chasez.

sverigeFernette vant Fame Factory i 2003 under navnet Anders Johansson, og har blant annet gitt ut tre album og en rekke singler. Melodifestival-deltakelsen var tenkt å bli hans comeback i rampelyset, og nå vil det altså skje med bidraget Run.

Startoppsettet for de to første delfinalene i Melodifestivalen kan sees her, og oppsettet for de to siste delfinalene her.

Kilde: svt.se, poplight.se
Foto: Per Olov Jernberg / poplight.se
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien