Düsseldorf merker motgang fra Hannover

tyskland

Den tyske byen Düsseldorf kunne tidligere i høst slippe jubelen løs, de kunne nemlig skryte av at deres by hadde vunnet kampen om å få arrangere Eurovision for andre gang i Tyskland.De vant over hovedstaden Berlin, Hannover og Hamburg som var de andre alternativene.
 

Nå møter de derimot motgang fra lokalavisen HAZ (forkortelse for Hannoversche Allgemeine Zeitung) og Hannover som mener at Dusseldorf vant under falske premisser.

Det er den gigantiske stadionen Fortuna Düsseldorf Arena med en kapasitet på opptil svimlende 54.000 publikumere som skal være vertshus for Europa-festen i 2011. I budrunden for å være vertsby hadde Düsseldorf lovet å ha arenaen ledig til forberedelser av konkurransen allerede seks uker før finalen 14 Mai 2011.

Det lokale fotball-laget som til vanlig har sine hjemmekamper og treninger i Fortuna Düsseldorf Arena må ha et annet sted og trene og spille hjemmekamper i dette tidsrommet, dette vil man løse ved å sette opp en midlertidig stadion for laget, problemet er bare at dette ikke har blitt godkjent av DFL, den tyske fotball ligaen. Denne planen om en reservearena kom ikke fram i lyset før så seint som den sjette Desember, altså lenge etter byen ble kronet som verter for Eurovision.

Og det er altså dette som har fyret opp det lokal folket og avisen i Hannover og beskylder rett og slett byen for å ha jukset seg fram til seier i budrunden, om dette får noen konsekvenser kan vel betviles, men det gjenstår å se.

escNorge vil holde dere oppdatert ved en eventuell utvikling i denne saken…….

Kilder: Oikiotimes

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien