Diskvalifikasjoner i Estland – nye artister klare

estlandIkke lenge etter at de 20 semifinalistene til Eesti Laul ble offentliggjort kom det meldinger om at to av dem, Janne Saar og Laika Virgin feat.Fredy Schmidt, er blitt diskvalifisert. Årsaken til dikvalifikasjonen er at bidragene deres, «Meeting the Wolf» og «Ilusad inimesed», var spilt offentlig før den estiske fristen, som er 1.september.

«Meeting the Wolf» blir nå erstattet av sangen «Second Chance», fremført av Tiiu Kiik, som også deltok i årets uttagning, mens «Ilusad inimesed» erstattes av Meister ja Mari med sangen «Unemati»

Det har vært spekulert rundt flere mulige regelbrudd blant semifinalistene, men så langt er det ikke kommet melding om ytterligere diskvalifikasjoner.

Blant bidragene som har vært diskutert finner vi Mimicry sin sang «The Storm», som ble påstått å ha blitt fremført offentlig før 1.september. Dette har imidlertid ikke kunne bevises, og sangen får derfor delta i konkurransen.

Det har også stormet rundt artisten El Mayonesa. Det har rådet tvil om hvorvidt han er folkeregistrert i Estland, noe som er et av kravene i årets Eesti Laul. Nå har ERR gått ut med en bekreftelse om at han oppfyller dette kravet, og han får derfor også delta i semifinalen.

ERR har nå begynt å legge ut bidragene på sine hjemmesider, så interesserte kan lytte til dem her.

Kilde; eestilaul.err.ee, esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien