Trøbbel for MGP-artister

gatasparlamentGatas Parlament og Sichelles låtskriver Christina Dancke har begge fått et par advarende pekefingre rettet mot seg de siste dagene.

Der habilitetsspørsmålet rettes mot Dancke, er det teksten til rap-trioen i GP som visstnok vekker oppsikt.

Også Christina Dancke er tidligere rap-artist, med et par utgivelser på starten av 2000-tallet. Hun har nå fått et engasjement som musikkprodusent i NRK P3, og det er dette som blant annet får interne fagfolk i NRK til å reagere. Låten «Trenger mer» fremføres av Sichelle kommende lørdag, men samme hvordan det går i delfinalen…: Låten vil ikke kunne bli spilt på NRK P3 grunnet Danckes engasjement i kanalen.

For Gatas Parlament, er det teksten til «Jobbe litt mindre – tjene litt mer» som  – i følge trioen selv – kan skape hodebry for regelverket. NRK er trygg på at den balanser på riktig side av hvor politisk en tekst kan være i MGP-sammenheng, selv om det er kjent at låter internasjonalt har både vært stoppet og omarbeidet tidligere pga politisk innhold.

Problemet er at låta kan oppfattes som et politisk budskap: «Jeg håper den kan komme ut til den europeiske arbeiderklassen og være en inspirasjon i lønnskampen deres. Vi vil gå i gata med arbeiderklassen, og hele tida kaste stein i riktig retning», uttaler den ene GP-broren Aslak Borgerrud til Dagbladet.

Både Sichelle/Christina Dancke og Gatas Parlament vil vil omtalt nærmere på escNorge senere denne uka.

Kilder: Kampanje.com, Dagbladet. Bilde GP: Offisiell hjemmeside.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien