Countrypop fra Sie Gubba

siegubbaTil tross for å ha eksistert i 15 år: Først de siste årene har karrieren til trønderbandet Sie Gubba virkelig tatt av.

Deres to forrige album, «Sånn e livet» (2008) og «Hemafrå» (2009) gjorde det meget bra på VG-listene – og MGP-bidraget «Alt du vil ha» er tittelsporet på deres kommende CD, som blir gitt ut mandag etter Ørlands-finalen.

Frontfigur og primus motor i Sie Gubba (et trøndersk slang for opp-i-åra) har alltid vært Magne Almås, gitarist og låtskriver på flere av låtene. Ellers har sekstetten vært preget av gjennomtrekk, der det har vært mange utskiftninger gjennom årene.

Dagens Sie Gubba består foruten Almås av: Reidulf Wormdal (keys), Petter Øien (gitar), Morten Hølås (fele), Leif Arne Olaussen (bass) og Håvard Soknes (trommer). Flere av medlemmene er erfarne musikere, og Soknes er en av de mest erfarne trommisene innen norsk pop og rock.

Bandet har alltid vært kjent for sine gode live-opptredener, og navnet deres var godt kjent gjennom utallige opptredener og festivaler før musikken fant veien til radio- og TV-stasjoner. De har på en måte følgt opp suksessformlene til artister som Vestlansfanden og Terje Tysland, med en godt gjemt norsk tradisjon i lydbildet – samtidig som de har våget å trekke litt sterkere påvirkning fra country og rock enn andre lignende band. Ikke overraskende, da bandet flere ganger har samarbeidet tett med Stage Dolls’ Torstein Flakne som produsent.

Tekstene, som ofte omhandler «piker, vin og sang» har truffet mange, fordi bandet klarer å formidle hverdag og fest både troverdig og fengende.

Etter seks studioutgivelser, ble det selvfølgelig en live-utgivelse som ble det store gjennombruddet i 2008, da låter som tittelsporet «Sånn e livet» og «Fjellrypa» fikk vist bandet der det hørte hjemme: På en scene fra Selbu, men på en CD som etter hvert solgte til gull. Tittelsporet ble liggende på Norsktoppen i nesten et halvt år.

«Hemfrå» året etter solgte også til gull, og fikk til dels meget gode omtaler i avisene.

Deres andre album «Lynx’n» ble forøvrig nominert til Spelemann for danseband tilbake i 2001.

siegubba

Sie Gubba skal ut som nummer fire i delfinalen på Ørland lørdag. Så får vi se om «Alt du vil ha» som er skrevet av Magne Almås og Petter Øien, klarer å handle opp med folketoner, norsk popdance, rap og poppunk.

Hør smakebit av låten på NRK (link). Fredag vil bidraget bli tilgjengelig for nedlastning.
* Hjemmeside (link)

* Sie Gubba på Facebook (link)

Kilder: mic.no, wiki, siegubba.no, Facebook, Nrk. Bilder: Offisiell hjemmeside, pressefoto: NRK

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien