Tema og logo for ESC 2011 avslørt

NDR og EBU har i dag avslørt både temaet og logoen for årets Eurovision Song Contest. Slagordet er «Feel Your Heart Beat» og henviser til de store følelsene musikk vekker i oss som entusiasme, hjertebank, spenning, kjærlighet og lidenskap.


dusseldorf01small

Etterfulgt de siste års «Firebird» og «Share The Moment» temaer har altså NDR bestemt seg på å fokusere på følelsene som Eurovision Song Contest bringer frem i oss. Logoen er bestående av et hjerte som i tillegg er flerdelt, for å symbolisere et hjerteslag. Det kan også vise til at hver og én låt har sin egen rytme og unikhet. Tyskerne sier også at det er ingen språkbarriere som hindrer oss i å dele disse følelsene –  entusiasme, hjertebank, spenning, kjærlighet og lidenskap. 

Idéen bak temaet kommer fra fjorårets vinner Lena Meyer-Landrut som formet et hjerte med hendene sine etter å ha vunnet konkurransen. Hjertet til Lena var et takk til alle som hadde stemt på henne og de har videreført dette for å forene land, folk og sanger. I tillegg representerer fargene de ulike fargene i hvert lands flagg. 

Det er forøvrig det London-baserte selskapet Turquoise som har designet logoen.

Kilder: Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien