Den greske tragedien ruller videre (oppdatert)

hellasBølgene går svært høye og klimaet nærmer seg full storm i den greske ESC leieren. I går var det Nikki Ponte som fikk så hatten passet av komponisten George Theofanous ( komponist for Kypros 1992,1994 og 2002).

Nikke Ponte er valgt ut av ERT for å delta i den greske nasjonale finalen og er for tiden med i den 3. utgaven av X-Factor. George Theofanous sier at X-Factor showet som gikk i går kveld var avtalt spill med dommerne for å hylle Nikki på hennes vei til den greske finalen. George Theofanous sa også at produksjonsteamet bak X-Factor var villige til å ordne det slik at utfallet av konkurransen ville gå i Nikkis favør.

For noen dager siden ble det hevdet at Nikki Ponte var kommet på finalelisten etter press fra ERT og ikke etter tilbud fra plateselskapene, som var hele poenget med konkurransen. Dette er for øvrig ikke bekreftet eller benektet av noen av partene.

I mellomtiden kommenterer greske TV-stasjoner og presse utvelgelsen av Nikki Ponte og gjør narr av henne fordi hun knapt snakker gresk. Nikki er født og oppvokst i Canada av greske foreldre og har ikke tilbragt noen tid å snakke om i Hellas. Like fullt er hun topp kandidat til å vinne den greske nasjonale finalen. Det viser alle polls og seerundersøkelser i Hellas.

Siste tilskudd av klaging på Nikki Ponte i pressen kommer fra gruppa Trimitonio, som også skal være med i den greske nasjonale finalen. Gruppa er veldig pro George Theofanous pga tidligere samarbeide og de sier nå at det blir urettferdig å konkurrere mot Nikki, som allerede nå får masse omtale og daglig er i «spotlighten» (les x-Factor).

Nå har denne farsen også nådd det Greske Parlamentet hvor spørsmål om prosedyrene rundt utvelgelsemetoden kom opp i spørretimen. Spørsmålet kom fra partiet LAOS og nå må kulturministeren stå skolerett samt gi svar på hvorfor de to kjente artistene Yannis Savidakis and Theocharis Ioannides ikke ble vurdert av ERT. Det kreves også svar på om skuespillerinnen Lydia Koniordou, juryformann for ERT i Eurovision, er betalt for oppgaven og hvor mye de greske skattebetalerne betaler for dette. Den greske statskassa er bunnskrapt og her jakter man på områder man kan bruke sparekniven.

escNorge holder sine lesere oppdater på videre utvikling i denne såpeoperaen. I mellomtiden kan vi lytte til Nikki Ponte i klippet fra X-Factor nedenfor.

{youtube}grvnI_Fqwno&feature=related{/youtube}


Kilde: oikotimes.com

 


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien