Låtene i andre semifinale sluppet

islandPå lørdag ble Erna Hrönn med «Ástin mín eina» og Haraldur Reynissons «Ef ég hefði vængi» de to første finalistene i Söngvakeppni Sjónvarpsins, da de ble stemt videre fra den første semifinalen. Lørdag 22.januar er det tide for semifinale to, og nå kan du høre alle de fem semifinalistene her.

Også denne semifinalen inneholder kjente ansikter og navn, blant annet to tidligere islandske representanter i ESC. Alle fem låtene kan lyttes til på rúv sine nettsider.

IslenskasveitinLisaogKristjanDen første kjenningen vi møter er Kristján Gíslason, som sammen med Íslenzka sveitin fremfører bidraget «Þessi þrá», som betyr «Dette ønsket». Kristján husker vi kanskje best fra København i 2001, da han fremførte bidraget «Angel«, som en halvpart av duoen Two Tricky. Den endte den gangen på en delt sisteplass med vår egen Haldor… «Þessi þrá» er en melodiøs poplåt som fremføres av to stemmer som passer meget godt til hverandre. Kristján koret forresten også bak Hera i Oslo. Frontfigur sammen med Kristján er Lísa. Mer av hennes musikk kan høres på myspace-siden hennes.

johannaruvSå kommer et gjensyn mange nok ikke hadde ventet seg, nemlig Jóhanna Guðrún Jónsdóttir, bedre kjent som Yohanna. Hun kapret andreplassen kun slått av vår Alexander i Moskva i 2009, med sangen «Is It True«. «Is It True» er i ettertid blitt «euro-fansen»s store favoritt fra nyere tid; den vant blant annet «Euro Friends Song Contest» i fjor. I år deltar imidlertid Jóhanna Guðrún med en sang som er litt livligere enn sist. Det er fortsatt en ballade, men det er definitivt mer trøkk i selve låten denne gangen, ikke bare i Jóhanna Guðrúns stemme. Sangen heter «Nótt», som betyr natt.eldgos

 Tredje semifinalist fremøres av Matthías Matthíasson og Erla Björg Káradóttir. Matthías deltok i Söngvakeppni Sjónvarpsins også i fjor, da med countryrockelåten «Out of Sight«, som kom til finalen men der ble slått av Hera Björk. I år heter bidraget hans «Eldgos» og han synger altså sammen med Erla Björg, som er operasangerinne. Så denne gangen er Matthías del av låten mer rendyrket rock enn sist, og Erla Björg bidrar med opera. Eldgos betyr (vulkan)utbrudd, og det er vel også en ganske grei beskrivelse av bidraget.bryndis

Fjerde sang i lørdagens semifinale heter «Segðu mér», som betyr «Fortell meg», og fremføres av Bryndís Ásmundsdóttir. Dette er en nokså typisk 80-tallspoplåt, som i beatet på versene minner ikke så rent lite om «Hungry Heart». Bryndís har ikke gitt ut noen plater enda, men hun har spilt inn noen julesanger, for eksempel «The Christmas Song» og «Little Drummer Boy», begge på islandsk.rakelmjoll

Femte og siste bidrag i andre semifinale er en liten jazz-sak fremført av Rakel Mjöll Leifsdóttir. Sangen heter «Beint á skrá». Rakel Mjöll har heller ikke gitt ut noe album enda, men hun har bidratt med låten «Welcome to Iceland» på en samleplate med mange ulike islandske artister.

Diskuter gjerne disse fem bidragene på vårt forum, eller si hva dere synes i kommentarfeltet under!

songvakeppnilogo

 Kilder; ruv.is, wikipedia, myspace
Bilder; ruv.is

island

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien