Rockabilly fra The Lucky Bullets

luckybulletsoff

Verken rock & roll eller rockabilly var musikkstiler som deltok i tidenes første Eurovisjon i 1956 – og definitivt ikke i den aller første Melodi Grand Prix her hjemme tilbake i 1960.

Det har bandet The Lucky Bullets tenkt å gjøre noe med over 50 år seinere: I Skien på lørdag blir det full fres på scenen med bidraget «Fire below» – en låt som faktisk vokalist Kleppe skrev på do(…)!

Gruppa har base i Oslo, men av medlemmene Knud Kleppe, Stian Nybru, Even Lundquist og Svein Åge Lillehamre er med ett unntak opprinnelig fra hver sine bygder på Vestland. Bidraget til MGP er skrevet av vokalist Kleppe.

Skrev jeg Kleppe, Nybru, Lunquist og Lillehamre…?

Selvsagt heter ikke ekte rockabilly-gutter det. Navna er selvfølgelig Tank Harvey, Ace Dynamite, Butch Comet og Jimmy Dapper. Det skulle bare mangle!

Rockabilly-stilen til bandet er gjennomført. Du hører det bare ikke i musikken, du ser det – du føler det. Alle bandmedlemmene er genuint opptatt av 50-tallets fasiliteter innen biler, instrumenter, hårfrisyrer og mye mer.

Begynnelsen på The Lucky Bullets startet da Jimmy Dapper en dag for noen år siden stormet inn på Bar Boca på Grünerløkka, der Tank Harvey jobbet bak disken. Band-tanken tok nesten øyeblikket form, Comet og Dynamite kom med som de to siste medlemmene – og det var ikke lenge før gruppa reiste rundt på flere hillbilly-scener i Europa.

Dere første innspilling fikk oppmerksomhet i 2009, da TV-Norge brukte låta i «Feriekolonien», som jo nettopp sendte ungdommer tilbake på skolebenken satt på 50-tallet. «Big Fat Dolly» fulgte i fjor, og nå fikk karene også opptre på større festivaler, som for eksempel under Øya-festivalen.

I fjor kom også EP-en «Gold Digger», spilt inn i Tyskland.

luckybullets

Hvordan det enn går i Skien, blir det uansett noe unikt som vil innta scenen. Og Kanskje får vi oppleve en liten revansje for at rock & roll og rockabilly var «forbudt» i Eurovisjonen, da den faktisk var på sitt mest nyskapende og populære – for femti år siden!


Stem på din favoritt av Skiens-låtene!

Les alt om Skiens-finalen her (link)!

{pollxtbot id=31}

{pollxtresultbot id=31}

Oppdater siden for resultat.


* The Lucky Bullets på Facebook (link)

* MySpace (link)


Kilder:  nrk, rockmag.info
Bilde: , MySpace, Pressebilder: NRK
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien