Nedtellingen til Melodifestivalen er i gang

sverigeMens vi i Norge nærmer oss oppløpssiden på vårt Melodi Grand Prix, står svenskene klare i startblokken med sin Melodifestival. På lørdag braker det løs med første delfinale i Luleå, og en del små og store nyheter om konkurransen er nå gjort kjent i media.


Det knytter seg stor spenning til når og om SVT vil offentliggjøre hele eller deler av de konkurrerende låtene på forhånd. Det som foreløpig er kjent, er at det vil bli muligheter til å se og høre 60 sekunder av ukens deltakerlåter i programmet «Smyglyssna med Elsa» som sendes via webcast på svt.se/melodifestivalen.

Programmet sendes på torsdager kl. 21.00, med start 3. februar. Her vil seerne altså få et inntrykk av hvordan låten og artisten fungererer på scenen, og etterpå vil artistene bli intervjuet av programleder Elsa Billgren om sine tanker og forventninger foran lørdagens sending.


SVT har også sluppet et bilde av årets Melodifestival-scene, som kommer til å se slik ut:

mfscene11

Scenen ser muligens liten ut, men er ifølge SVT den største noensinne, med sine 380 kvadratmeter. Gulvet består i tillegg av mer LED-teknikk en noen gang før, hele 52 kvadratmeter. Mye LED-blir det også på veggen bak scenen, der åtte skjermer på 6×15 kvadratmeter skal skape effekter til låtene. Artistenes «green room» ligger nå like til høyre for hovedscenen.


peter_stormarePauseunderholdningen i Melodifestivalen vil i år bli ivaretatt av skuespiller Peter Stormare, som skal spille rollen som «demonprodusenten» The Hurricane.  Hver uke vil Stormare oppsøke en kjent MF-artist og gjøre en «makeover» på denne, og artisten vil så opptre live på scenen med sitt nye utseende.

I første delfinale er det Nanne Grönvall som blir «ny», mens det i de påfølgende programmene er Christer Sjögren (Göteborg), Lena Philipsson (Linköping) og The Ark (Malmö) som utsettes for The Hurricanes påfunn. Hva som vil skje i Andra chansen og selve finalen i Globen er ennå ikke kjent.


For oss nordmenn knytter det seg kanskje ekstra spenning til Elisabeth Andreassens deltakelse i årets Melodifestival. MF-general Christer Björkman har uttalt seg om Bettan til nettstedet 3minutes.me, og kan fortelle at Bettans låt i årets MF ligger mye nærmere opp til hennes «norske» image enn hennes svenske.

bettanmic

– Elisabeth Andreassen har to separate karrierer, uttaler Björkman. – En karriere i Sverige som er veldig schlagerpreget, og en annen i Norge som er preget av mer etnisk og «folksy» musikk. Og i år vil hun for første gang opptre med sin norske stil i Sverige, så hun kommer til å overraske det svenske publikummet totalt. Det vil bli veldig interessant å se hvordan det blir mottatt her borte.

Bettan opptrer i den andre delfinalen i Göteborg den 12. februar.

Kilder: svt.se, poplight.se, 3minutes.me

sverige

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien