Tyskland: Første semifinale for Lena

(Oppdatert) I kveld var det tid for den første semifinalen for fjorårets Eurovision-vinner Lena Meyer-Landrut som også i år får æren av representere de gule,røde og svarte fargene i Eurovision Song Contest.Låten Lena skal synge for Tyskland blir valgt ved at det først blir avholdt to semfinaler med seks låter i hver, hvorav tre låter fra begge semiene går videre til den store finalen som avholdes 18.Februar.

Nasjonal_logo 

I kveld var det tid for den første av to semifinaler i «Unser Song Fur Deutschland 2011» der vi fikk vite hvilke tre låter som Lena får ta med seg til finalen Fredag 18.Februar.

Følgende låter fremførte Lena i den første semifinalen (Låtskriverene i parantes):

1.Good News (Audra Mae og Ferra AlQaisi)
2.Maybe (Pär Lammers and Daniel Schaub)
3.I Like You (Rosi Golan og Johnny Mcdaid)
4.That Again (Stefan Raab)
5.Taken By A Stranger (Gus Seyffert, Nicole Morier og Monica Birkenes)
6.What Happend To Me (Lena Meyer-Landrut og Stefen Raab)

Sabine Heinrich og Matthias Opdenhövel guidet seerne gjennom direktesendingen med en ryddig og klar dialog seg imellom.Det var veldig stor bredde når det gjaldt musikstiler i denne semifinalen noe som utgjorde at vi fikk høre seks vidt forskjellige låter ikveld.

Lena begynte showet i en lang gulfarvet kjole med den rolige, optimistiske og nesten musikalaktige»Good News» før hun gikk over i sang nummer to «Maybe». Den begynner med ett stilig el-gitar riff og her snakke-synger faktisk Lena store deler av låta før ett refreng kommer sakte fram i lydbildet.

«I Like you» er tredje sang ut og er framført med akustisk gitar, Lena beskriver selv denne som en romantisk låt som hun ummidelbart forelsket seg i. Stefan Graf synes låten har et fint budskap i seg, mens Stefan Raab tror det er skummelt å sende en ballade til å representere landet på hjemmebane med.

Fjerde bidrag er skrevet av ingen andre ringere enn tusenkunsteren Stefan Raab selv, som også har representert Tyskland i Eurovision som artist. Det var i 2000 og han kom på en respektabel femteplass. «That again» kan best beskrives som en spretten amerikansk-inspirert uptempo-låt.. Stefan tøyser og kaller sin egen låt for søppel, men gir Lena skryt for sin tolkning av sangen.

Kvelden femte melodi har fått navnet «Taken By A Stranger» og fremstår som en mørk og rolig, mystisk danse-på-golvet låt der man kan ane en ørliten undertone av klassiske Discoelementer her og der iløpet av låtas gang, med den slår seg aldri ordentlig løs fra mørket og forblir en ganske så ubestemmelig skygge.

Semifinalens siste sang heter «What Happend To Me», og er skrevet av Lena selv sammen med Stefan Raab. Sangen en ganske så straight forward poplåt, men lytter man godt etter kan man faktisk også høre noe som minner om en Spice Girls melodi helt i bakgrunnen (!). Låta har også ett ganske så typisk 90-tallspreg over seg, samtidig som Lenas hærlige stemme som har klaer likheter med Lilly-Allens stemme-utrykk tilsetter låten en smak av 2011. Hærlig nostalgiskt, men samtidig veldig moderne.
Hun synger sangen med den største ro og med den lett henslengte tonen som vi kjenner igjen fra «Satellite» fra Telenor Arena i fjor, dette lukter det virkelig Lena Meyer-Landrut av!

Opptredenen høstet stor applaus i salen. Samtlige fra ekspertpanelet lot seg imponere av «What Happend To Me» og måten Lena tolket sangen på, samtidig som Stefan påpeker at det var Lena selv som skrev mesteparten av låten.

Tilsammen er det altså 12 låter vertslandet Tyskland kan velge i som deres låt til Düsseldorf. Disse tolv låtene resulterer i et flunkende nytt album fra Lena Meyer-landrut som blir utgitt til salgs fra 8.Februar. Altså dagen etter den andre semifinalen er avholdt, albumet har fått navnet «Good News».

Det er tvseerne alene som får bestemme hvilke låter som går videre, men det er satt opp ett ekspertpanel med Stefan Raab i spissen samt Stefanie Kloss og Der Graf som skal få gi sine meninger om de forskjellige låtene. Godeste Stefan (esc-representant i 2000) skal forøvrig også være en av de tre programlederne i de eurpeiske finalene 10,12 og 14 Mai.

Etter at alle telefonstemmene var blitt talt opp ble det klart hvilke tre låter som slår følge med Lena til finalen.

Følgende 3 bidrag gikk videre:

«MAYBE»

«TAKEN BY A STRANGER «

«WHAT HAPPEND TO ME»

Du kan se og høre alle av kveldens låter på denne linken: http://www.unser-song-fuer-deutschland.tv/videos/

Hva synes dere om de tre klare finalelåtene? Diskuter på escNorges eget forum her! (link) eller legg igjen din kommentar helt nederst i denne saken!

tyskland 

Kilder: Escdaily, Esctoday

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien