Eirikur Hauksson fronter Magic Pie

Eirikur Hauksson har vært borte fra ESC-scenen siden «Valentine Lost» i helsingfors 2007, siden den gang har han blitt vokalist i Magic Pie. Magic Pie er et norskt band som spiller det som best kan beskrives som Progressive Rock.Nå er de aktuell med ny frontvokalist samt et helt ferskt album kalt «The Suffering Joy».

Magic_Pie_

Albumet høster lovord verden over i progmiljøets mange nettforaer.

Eirikur Hauksson er for alle fans av Eurovision kjent for sine deltagelser der: i Bergen i 1986 deltok han som medlem av trioen ICY som var første representant for island noensinne i Eurovision med » «Gleðibankinn.I 1991 i Roma representerte han Norge sammen med gruppa Just For Fun med bidraget «Mrs Thompson».Og sist i Helsinki i 2007 sang han alene den egenkomponerte «Valentine Lost» for Island, den gikk ikke videre fra semifinalen, men er for mange escfan å regne som en favoritt fra den nevnte årgangen.

Etter at finaleplassen glapp i 2007 utalte Eirikur at han aldri mer skulle delta i Eurovision – dette viste seg å ikke å stemme for i år er han å finne som komponist for en av Islands låter i deres nasjonale utvelgelse.Gruppa Magic Pie ble dannet av musikere fra både Moss og Fredrikstad å ble etablert som band i 2000.

Eirikur som sammen med Peter og Gilbert synger hovedvokal i Magic Pie erstatter Allan Olsen som tidligere var med på å fronte bandet på den vokale siden. Eirikur blir av fansen ofte kalt for «Eric Hawk», dette stammer fra 80-tallet da Eirkur var frontvokalist i metalgruppen ARTCH. Norske ARTCH fikk platekontrakt i USA og gjorde en tid stor suksess. De fikk blant annet god kritikk av det kjente metal-magasinet Kerrang. 

MPMagic Pie består av følgende musikere:
Eirikur Hauksson – frontvokalist, keyboard og gitar.
Kim Stenberg – gitar og vokal
Lars Petter Holstad – Bass og vokal
Eirik Hanssen – akustisk gitar og frontvokalist 
Jan T. Johannessen – Trommer
Gilbert Marshall – Keyboard og frontvokalist

 

 

Lokalene der gutta spiller inn låtmatrialet sitt ble utsatt for brann i 2010  og store deler av «The Suffering Joy» var da allerede spilt inn, men heldigvis hadde bandet tatt backup av alle låtene. Så brannen fikk ingen konsekvenser for Magic Pies aktuelle album som nå er til salgs og kan kjøpes både på nett og butikk.

Under følger en Youtube-video av låta «Slightly Mad» som er inkludert på «The Suffering Joy».

Kilder:Magicpie.net

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien