Sverige: Finaleplass for Sanna Nielsen og Brolle

I kveld ble den andre delfinalen i Melodifestivalen 2011 avholdt i Göteborg, og det viste seg å bli forhåndsfavorittenes kveld: Sanna Nielsen og Brolle tok de to direktebillettene til Globen. Litt mer overraskende var det at The Moniker og Loreen stakk av med plassene i Andra chansen.  

 brollesanna

Under kveldens sending viste SVT og programlederne Rickard Olsson og Marie Serneholt flere ganger eksempler på selvironi da de fleipet og tullet med sine egne feil i forrige lørdags sending. Peter Stormare var fortsatt ansvarlig for pauseunderholdningen, og denne uken var det Christer Sjögren som fikk gjennomgå en «forvandling» og fikk synge David Bowie som en mer androgyn utgave av seg selv.

Da de første resultatene ble lest opp, viste det seg at Sanna Nielsen var kveldens mest populære og gikk rett til Globen med sin schlagerpoplåt I’m In Love. Hun opprettholder altså sin imponerende MF-statistikk ved å ha kvalifisert seg til finalen seks ganger av seks mulige.

Den andre Globen-billetten gikk til Brolle, som var først ut på scenen i kveld med sin 60-tallspregede rockelåt 7 Days And 7 Nights. The Moniker, alias Daniel Karlsson, med låten Oh My God! og Loreen med My Heart Is Refusing Me får prøve seg igjen i Andra chansen i Sundsvall.

For vår egen Elisabeth Andreassen gikk det dessverre ikke så bra i Scandinavium i kveld. Bettan havnet sist i delfinalen med sin mektige ballade Vaken i en dröm. Verd å merke seg er det kanskje at de tre svenskspråklige bidragene havnet på de tre siste plassene i kveldens delfinale.


Bidragene som ikke gikk videre plasserte seg slik:

5. plass: Christian Walz – Like Suicide

 
   

6. plass: Anniela – Elektrisk

 

7. plass: Babsan – Ge mig en spanjor

8. plass: Elisabeth Andreassen – Vaken i en dröm

Neste lørdag forflytter Melodifestivalen seg til Linköping, der blant andre Eric Saade og Shirley Clamp er blant deltakerne.

sverige

Foto: Svenska nyhetspressen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien