Oskar med gitaren for Finland

Sammen med hele 6 andre nasjoner valgte vårt kjære naboland FInland sin representant til å forsvare deres ære i Eurovision Song Contest i Dusseldorf i Tyskland i Mai. Valget falt på Oskar med gitaren.

Oskar01

Det var ingen klare favoritter i denne finalen, men Stala & So, Paradise Oskar, Father Mckenzie og Cardiant var alle nevnt som eventuelle vinnere på diverse forum rundt om i Europa i ukene i forkant av den nasjonale finalen.

Ti artister kjempet om seiern, tre bidrag stod igjen til slutt i en gullfinale bestående av: Saara Altos ballade «Blessed With Love», poprock gruppa Father Mckenzies «Good Enough» og vinneren «Da Da Dam». Paradise Oskar fikk 47.7 prosent av stemmene, hva de andre to gullfinalistene fikk ble ikke offentligjort.

Det som er litt interessant og se er at både andre og tredjeplassen kom ifra internettkåringen, noe som er et tegn på at konseptet fungerte etter planen. Paradise Oskar var derimot forhåndsplukket av YLEs eget Eurovision-Crew.

Oskar eller Paradise Oskar som han kaller seg for har lenge skrevet sanger på gitaren sin, du kan høre noen av hans andre låter på hans Myspace-side (klikk her.)

Seieren kom tydeligvis som et aldri så lite sjokk for Paradise Oskar: – I går kveld ble jeg valgt til å representere Finland i Eurovision Song Contest. Selv om jeg ble stemt frem som vinner, forstår jeg egentlig hva det er jeg har gjort. Jeg meldte meg på for å ha det gøy, også vant jeg ?!?! The ironiske med det hele er at sangen handler om at folk bør tenke mer igjen om ting før de gjør det. Det var da godt at jeg tenkte meg inn før jeg sende inn Demoen! sier Oskar selv på sin egen blogg.

Hvordan tror du Oskar kan gjøre det for Finland? Kommenter og si din mening under artikkelen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien