Tet kamp på Malta i går kveld

malta I går kveld, etter små 3 timers folkefest på de Maltesiske øya, blev det den 27-årige Glen Vella med låten «One life» som tok sig en kneben sejr over den nermeste konkurrenten, bare 2 poeng skilte dem ad. 16 låter kjempede i Mediterranean Conference Centre om billeterne til Tyskland i den 24. utgave, hvor Malta skulle finne en representant for Eurovisjonen.  

Resultatet for kvelden etter at jury (66%) og seere (33%) havde stemt blev:

point 2011 

Glen Vella er født den 14. mai 1983, og han startede sin sang-karrierer som bare 13-årig. Han har en utdannelse innenfor båte praktisk og teoretisk stemme & piano, utover at han er utdannet til Stemme Coaching fra The Victoria Music & Arts Collage i London. Bl.a. sisste år deltok han på øya i Malta Song for Europe 2010, og endte på andre plassen med låten «Just a little more love«. I 2010 var Glen med den maltesiske delegasjon til Junior Eurovision Song Contest i Viterussland, hvor han trenede den maltesiske deltaker’s stemme, op til den store kveld.

Glen har gjennem tiden deltaket i forskjellige lokale tv-shows, og har indspillet adskillge radio & tv jingler gennem årene, utover at han har været med i flere musical-opsettninger på øya. Han er derutover en af folkene som grunnlagde koret «Animae Gospel Choir», hvilket består af kennte sangere & musikere fra Malta. Han har tidligere deltaket i uttagningen for Eurovisjonen:

– 2005: Appreciate (6. plass)

– 2009: Before you walk away (3. plass) 

– 2010: Just a little more love (2. plass)

 mal-glenvella2011

Nu står det åpent for Glen Vella, som stiller ved Eurovisjonens 1. semifinale, å komme sig vitere til finalen med låten «One life». Sker dette, kan han på scenen fejre sin 28-års bursdag, og kan da håpe på en bra slutning på dagen.

maltaBildekilde: Facebook.com

Kilde: Facebook.com & Wikipedia.org

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien