Tredje delfinale i Melodifestivalen på lørdag

sverigeÅrets Melodifestival ruller videre, og neste stoppested på ferden er byen Linköping, der to nye artister skal få direktebilletter til Globen-finalen den 12. mars, og to bidrag skal til Andra chansen i Sundsvall. I lørdagens jevne, spennende startfelt preget av mange moderne låter finner vi blant annet tre artister som gjør comeback i konkurransen.

Sendingen vises på SVT1 lørdag kl. 20.00, og kan også sees på nett via SVT Play til samme tidspunkt.

Tre av artistene har altså deltatt i Melodifestivalen tidligere, mens fem er debutanter. To av de åtte bidragene fremføres på svensk, mens seks synges på engelsk.


1. Linda Sundblad – Lucky You

lindasmallFørst i ilden på lørdag er Linda Sundblad, tidligere vokalist i gruppen Lambretta, som hadde suksess med hitlåtene Bimbo og Creep tidlig på 2000-tallet. Etter at bandet ble oppløst i 2006 har Linda satset på en solokarriere, og hun debuterer nå i Melodifestivalen med en lettbent poprocklåt der el-gitarer spiller en sentral rolle, både i lydbildet og i scenekoreografien.


2. Simon Forsberg – Tid att andas

simonsmallSimon Forsberg har sin bakgrunn fra både musikk og idrett – han er tidligere deltaker i Fame Factory, men er i tillegg elitefriidrettsutøver på 60- og 100-meter og jobber til daglig som personlig trener. I 2010 ble han også kåret til Mr. Gay Sweden. Simons debut i Melodifestivalen skjer med en klassisk, myk schlagerballade, komplett med modulasjon og tung røyk på scenen.


3. Sara Lumholdt – Enemy

sarasmallSara Lumholdt er best kjent som en av vokalistene i bandet A-Teens, som herjet hitlistene verden over i perioden mellom 1998 og 2004. Som soloartist har hun gitt ut tre singler under navnet Sara Love, men hun konkurrerer nå under sitt egentlige navn. Hennes første Melodifestival-låt er en rytmisk, r’n’b-influert poplåt der hun blant annet bruker et stort glassbord som rekvisitt i sin opptreden.


4. The Playtones – The King

theplaytonessmallDansebandet The Playtones består av fem glade karer som har spilt sammen siden 2008. I 2009 vant de den populære Dansbandskampen på SVT, og ble spesialinvitert til å delta i Melodifestivalen i år. Bidraget The King er typisk for deres musikkstil – glad 60-talls rockabilly, ikke ulikt tyske The Baseballs eller våre egne Lucky Bullets. Ryktene skal ha det til at bandet blant annet stiller med et brennende piano på scenen…


5. Shirley’s Angels – I Thought It Was Forever

shirleysangelssmallBak trioen Shirley’s Angels finner vi schlagerdivaen Shirley Clamp og koristene og danserne Jessica Marberger og Vera Prada. Jessica og Vera debuterer som soloartister, mens Shirley deltar i Melodifestivalen for femte gang. Hennes hittil beste plassering er en andreplass med Min kärlek i 2004. Gruppens bidrag er en lett nostalgisk, innsmigrende midtempo-discolåt der scenekoreografien kan minne om introsekvensene i mange James Bond-filmer.


6. Sebastian – No One Else Could

sebastiansmallSebastian Karlsson er en tidligere Idol-artist, og deltar i Melodifestivalen for andre gang etter å ha nådd 8. plass finalen i 2007 med When The Night Comes Falling. Han har rukket å gi ut fire studioalbum og har også spilt Danny i musikalen Grease. I år stiller han med en kjapp, rytmisk poplåt med et litt club-aktig lydbilde, og der han selv figurerer hyppig i illustrasjonene på skjermene i bakgrunnen.


7. Sara Varga – Spring för livet

saravargasmallSara er delfinalens mest ubeskrevne blad, men er i ferd med å etablere seg som singer/songwriter i Sverige og har et studioalbum på samvittigheten. Hun har også jobbet som DJ i flere år. Hennes debut i Melodifestivalen skjer med en stillferdig, Lisa Ekdahl-influert bossanova-vise som omhandler et alvorlig tema, nemlig en kvinne som forsøker å bryte ut av et voldelig forhold.


8. Eric Saade – Popular

ericsaadesmallUkens storfavoritt er Eric Saade, som ble hele Sveriges popyndling etter sin tredjeplass med Manboy i fjorårets Melodifestival. I etterkant av gjennombruddet turnerte han over store deler av landet og ga ut debutalbumet Masquerade. Som i fjor stiller han med en moderne, tøff og rytmepreget poplåt med avansert dansekoreografi og et spektakulært sceneshow – men der han dusjet seg til suksess i fjor, satser han i år på å bryte seg gjennom glassvegger i nummerets høydepunkt.

 

Det er mulig å lytte til seksti sekunders snutter av lørdagens låter ved å gå inn på programmet Smyglyssna med Elsa på SVT Play. Låtene blir også lagt ut i sin helhet på SVTs hjemmesider kl. 14.00 lørdag ettermiddag.

Vær med og diskuter og si din mening om Melodifestivalen og årets låter, enten nedenfor eller på escNorges forum.

sverige

Del:
Relaterte artikler