Sverige: Eric Saade og The Playtones til finalen

Mennene fortsetter å dominere i årets Melodifestival. Under kveldens delfinale gikk Eric Saade og bandet The Playtones videre til Globen-finalen den 12. mars, mens to kvinnelige innslag – Shirley’s Angels og Sara Varga – fikk plass i Andra chansen. For komponist Fredrik Kempe ble dette en svært vellykket aften, i og med at han står bak begge vinnermelodiene.

ericplaytones

Programlederne Rickard Olsson og Marie Serneholt loset som vanlig seerne gjennom halvannen time med musikk, avstemninger og sketsjer. Kveldens gjesteartist var populære Lena Philipsson, som fikk en «make-over» av The Hurricane og kunne fremføre sin gamle Melodifestival-hit Dansa i neon som skikkelig hardrock-berte.

Det var på forhånd knyttet store forventninger til Eric Saade og hans spektakulære sceneshow, og unggutten innfridde med sin låt Popular ved å gå direkte til finalen som den som fikk flest stemmer i kveld.

I andre avstemningsrunde var det dansebandet The Playtones og låten The King som gikk av med seieren og kunne innkassere en Globen-billett. Av de seks finalistene som foreløpig er klare, finner vi dermed kun én kvinnelig artist – nemlig Sanna Nielsen.

Til Andra chansen i Sundsvall gikk Shirley’s Angels med I Thought It Was Forever og Sara Varga med Spring för livet. Her kommer Shirley’s Angels til å duellere mot Pernilla Andersson og Desperados fra første delfinale, mens Sara Varga skal i duell mot Loreen og My Heart Is Refusing Me fra delfinale to.


Bidragene som ikke gikk videre plasserte seg slik:

5. plass: Sebastian – No One Else Could


 

6. plass: Linda Sundblad – Lucky You

7. plass: Sara Lumholdt – Enemy

8. plass: Simon Forsberg – Tid att andas

Neste lørdag er det klart for den fjerde og siste delfinalen fra Malmö. Der konkurrerer blant andre Lasse Stefanz, Linda Bengtzing og Melody Club.

sverige

Foto: Aftonbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien