Roberto Vecchioni vant Sanremo

Etter en femdagers lang kamp og over en fire timer lang finale kunne man i går natt kl 01.07 endelig kåre den 61. vinneren av Festival di Sanremo. Da alle finalebidragene var presentert ble tre artister stemt videre til en «Superfinale». De heldige var Albano, Modá & Emma og Roberto Vecchioni.

sanremo2011logo

En lykkelig Roberto Vecchioni ble kåret som festivalens vinner med melodien «Chiamami ancora amore» (Kall meg elskede igjen) til stor hyllest fra publikum. Roberto Vecchioni vant kategorien for «Etablerte Artister» men gjorde sin debut i Sanremofestivalen allerede i 1973.

Midtveis i gårdagens finale ble vinneren av «Giovanni Preformers» (Årets Nykommere) Raphael Gualazzi utropt til representant for Italia i Eurovision Song Contest. Alt tyder derfor på at det er vinnerlåta «Follia d’Amore» som blir Italias bidrag.

Kategorien «Etablerte artister»

1. 48% stemmer: Roberto Vecchioni«Chiamami ancora amore»

2. 40% stemmer: Modá & Emma Marrone«Arriverá»

3. 12% stemmer: Albano«Amanda é Libera»

Her er det verd å merke seg at Albano ble slått ut I første omgang men ble valgt tilbake I «andre sjansen». Med andre ord vokser melodiene jo flere ganger du hører de og det er fullt mulig å vinne konkurransen selv om man blir slått ut i første omgang.

Vinner av «Giovanni Preformers» og representant i ESC: Raphael Gualazzi – «Follia d’Amore».

Årets Sanremofestival var en fantastisk flott og påkostet produksjon ledet av Italias populære Gianni Morandi og hans assistenter, komikerne Luca og Paolo og skjønnhetene Elisabetta Canalis og Belen Rodriguez. Spesielt bør scenografien nevnes, den framstod til tider som rene kunstverk i lys og bilder.

RAIs eget orkester var også som alltid i Sanremofestivalen glimrende til stede, ledet av de fleste av Italias ledene underholdingsdirigenter. Sanremofestivalen er en stadig påminnelse om hvor fattig ESC ble etter at man bestemte seg for å legge all musikk på tape. RAI har heldigvis skjønt hva «live» betyr både for artistene, musikerne og den totale opplevelsen.

Kilde: RAI UNO, escDaily.comDel:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien