Nadine Beiler sejrede i Wien.

osterrikeDüsseldorf, wir kommen! Sådan lød det fra Wien fredag kveld, da finalen i Østerrike blev avgjort. Vinneren blev den 20-årige Nadine Beiler med den R&B-inspirerte låten «The Secret is love». Alpelandet har offisielt igjen, sin første vinner siden 2007, som sendes til Eurovisjonen i Düsseldorf.

Veien til sejrsskamlen har varet et stykke tid, først var 30 låter i en halvanden måneds online-avstemning på ORF’s hjemmeside, hvor feltet skulle reduseres til 10 deltakere i finalen. I feltet så man bl.a. de 2 tidligere østerriske vinnere Alf Poier & Petra Frey, men ingen av dem kom så nær en finale plass. Da avstemningen lukkede i slutningen av januar, stemte en fagjury likeledes på låterne, og et gjennemsnit av de 2 avstemninger avgjorde, hvilke 10 låter der kom sig vitere.

Startfeltet til finalen blev:

Klimmstein ft. Joe Sumner: Paris, Paris

Nadine Beiler: The Secret is love

Richard Klein: Bigger Better Best

Trackshittaz/Lukas Plöchl: Oida taunz

Leo Aberer & Patricia Kaiser: There will never be another you

Alkbottle: Wir san do net zum spaß

Eva K. Anderson: I will be there

Band WG: 10 sekunden glück

Oliver Wimmer: Let love kick in

Charlee: Good to be bad

 


ORF & Wien åpnede fredag dørene til finalen, hvor de 10 sange uten for meget snak blev presenteret på scenen. Etter fremførelsen av de 10 låter, var det tid til avstemning hos det østerriske folket. En reklame-blok utgjorde avstemningstiden, og da der atter kom live billede fra Wien, kom resultatet op til verterne på scenen.

De 10 sange skulle nu blive til en Superfinale med 3 deltakere, og i den nevnte rekkefølje kom: Nadine Beiler, Klimmstein ft. Jeo Sumner & Trackshittaz/ Lukas Plöchl. Og så var det atter tid for seerne at stemme. Ennå en reklame-blok blev lakt på, og i mellemtiden kunne seerne i ro stemme vinderen frem.

ostfinale

Etter Alpe-reklamerne, lå resultatet klar, og atter fik verterne med de 3 deltakere i ryggen, konvolutten overrakt. Først avslørtes 3. Plassen, og etterføljende avslørte man vinneren.

3. Klimmstein ft. Joe Sumner – Paris, Paris

 

 

 

2. Trackshittaz/ Lukas Plöchl – Oida taunz

 

 

1. Nadine Beiler – The Secret is love

Nadine Beiler vannt en sikker sejr med 68% av stemmerne i den 3. sæson (i 2007) av det Østerriske utgave a IDOL, talent-showet Starmania. Hun har siden begået sig som pop + R&B sangerinde, og har utgivet 3 singler siden starten i 2007, den sidste er med «The secret is love», og et enkelt album er det ligeledes blevet til. Nadine er føtt og opvokset i Inzing i Tyrol, hvor hun til dagligt går på Gymnasiet.

Der er nu kun at sige: Viele glück wünchen zu Nadine Beiler und des volkes aus Österriech in Düsseldorf!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien