Sverige: Linda Bengtzing og Nicke Borg til Globen

Den fjerde og siste delfinalen i Melodifestivalen ble avgjort lørdag kveld, med et noe overraskende utfall. De forhåndstippede bandene nådde ikke opp, og i stedet ble det to soloartister – Linda Bengtzing og Nicke Borg – som kunne juble for finaleplass. Til Andra chansen gikk Linda Pritchard og jentegruppen Love Generation.

lindanicke

Som vanlig var Rickard Olsson og Marie Serneholt programledere, og som introduksjon til kveldens program bød de på et Chicago-aktig nummer til ære for «gangster-byen» Malmö.

Pauseunderholdningen stod bandet The Ark for, og etter at de hadde fått militær-drilling av The Hurricane opptrådte de i combat-jakker på scenen før de strippet dem av seg og fremførte resten av nummeret i «vanlige» hvite glam-dresser.

Da første avstemningsrunde var over, viste det seg at Linda Bengtzing hadde fått flest stemmer og gikk direkte til Globen med sin E’ det fel på mig? I likhet med Sanna Nielsen har Linda dermed nådd finalen i alle sine forsøk i Melodifestivalen.

Resultatene i andre avstemningsrunde viste at Nicke Borg med sin Leaving Home var den heldige vinner og fikk den andre Globen-billetten. Til Andra chansen gikk Linda Pritchard med balladen Alive og gruppen Love Generation med sin Dance Alone. I Andra chansen får Pritchard møte The Moniker i duell, mens Love Generation skal konkurrere mot Jenny Silver.


Bidragene som ikke gikk videre plasserte seg slik:

5. plass: Lasse Stefanz – En blick och nånting händer

6. plass: Julia Alvgard – Better Or Worse

7. plass: Melody Club – The Hunter

8. plass: Anders Fernette – Run

Neste lørdag er det klart for Andra chansen i Sundsvall, og escNorge kommer med grundig analyse av startfeltet og forhåndstips om hvem som ligger best an i de forskjellige duellene i løpet av uken.

sverige

Foto: SVT 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien