Finale med dramatisk touch i Ukraina

ukrainaI går ble finalen i Ukraina avholdt. 19 artister kjempet om seieren, og vinneren ble til slutt Mika Newton med sangen «Angely». Det ble også en dramatisk aften for en annen artist.

Finalen startet med at tre kvinnelige programledere ønsket oss velkommen. Deretter ble det satt over til studio, der to andre programledere ventet. Før alle bidragene startet ble det opplyst om kveldens stemmefordeling. Juryen og seerne delte 45% av stemmene hver, mens de 10 siste prosentene av stemmene kom fra internett.

For anledningen hadde NTU utstyrt oss internasjonale seere med to engelske kommentatorer. 

Førstemann ut på scenen var forhåndsfavoritt Zlata Ognevich med sitt bidrag «The kukushka». Etter at to bidrag hadde blitt framført, ble det en lang pause der det ble intervjuer med juryen, og en pause med nyheter. De internasjonale seerne fikk se en recap av alle kveldens bidrag, mens de ukrainske borgerne fikk se kveldens nyheter. 

Etter pausen fortsatte fremføringen. Det ble en meget skuffende aften for artisten Tatyana Vorzheva, som faktisk ble diskvalifisert på direkte tv, etter at det kom frem at hennes låt «Vse resehno» inneholdt elementer fra en annen sang som hadde blitt utgitt tidligere. 

Etter at alle bidragene var presentert ble telefonlinjene åpnet, og en recap ble vist tre ganger på rad. Telefonlinjene stengte etter tyve minutter og mens det var opptelling av stemmene ble det noen intervjuer med jurymedlemmene.

I juryen satt forøvrig fjorårets ukrainske representant Alyosha, Eurovision Song Contest 2004 vinner Ruslana og Ani Lorak fra Eurovision Song Contest 2008. 

Etter disse intervjuene var resultatene klare, og de kom på et blunk. 

Mika Newton og hennes «Angely» vant både juryene, seerne og internett avstemningen. Forhåndsfavoritten Zlata Ognevich kom på andre plass, mens Eurovision Song Contest deltakeren fra 2009 Anastacia Prikhodko kom på en femte plass. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien