Serbia: Nina til Düsseldorf

serbia

(Oppdatert) Etter en flott finale i Studio 8 i Beograd har det serbiske folk bestemt at Nina skal representere landet i ESC med den melodien “Čaroban“.

Kornelije Kovac og hans to døttre Alexandra og Kristina var invitert av den serbiske kringkasteren RTS til å skrive hvert sitt bidrag og velge tre artister til å framføre disse. 

Finalen innledes ved at Marija Šerifović synger vinnermelodien fra 2007 «Molvita» og programleder Maja Nikolić ønsker alle velkommen til den serbiske finalen. Maja er kledd i en knallgul kjole og er en drøm å se på med den flotte scenebakgrunnen.

De første ut var gruppa «Breeze», som opptrådde med melodien «Ring Ring Ring» skrevet av Kornelije Kovac. Gruppa er sterkt preget av 60 og 70 tallet og man får klart følelsen av Beatles. Melodien er desverre langt fra Beatles orientert, snarere ganske juvenil og høres ut som om den hører hjemme i et barneprogram. Refrenget er lett og ukomplisert og kan nok fort sette seg fast på hjernen.

Alexandra Kovak sang sin egen Idemo Dalje , en mektig balkanballade som hellte til den alvorlige siden. Alexandre framførte melodien perfekt, kledd i en vakker rød kjole og gav melodien virkelig klasse. Muligens var melodien for tung for ESC og kunne lett bli oversett i en semifinale. 

Så sang Nina melodien Čaroban, skrevet av Kristina Kovac. Dette er en slags retro, uptempo melodi som raskt setter en tilbake til 70 tallet. Scenedekoren og backing jentene forsterket inntrykket sammen med Ninas antrekk og man følte raskt at man vil slippe seg løs og danse. En saxofon solo gjør også sitt for å understreke 70-tallet.

Alt i alt var det tre vidt forskjellige melodier vi fikk høre og etter at flere av Balkans mest kjente artister hadde opptrådd mens det serbiske folket stemte, falt dommen og Nina og Kristina Kovac sto igjen som vinnere. Søte Nina vant en overlegen seier med hele 14 900 stemmer, nr 2 ble Alexandra Kovac med 5990 stemmer og «Breeze» ble nr 3 med bare 1490 stemmer.

Den 21 år gamle apoteker studenten Danica Radojičić med artistnavnet «Nina», som mest av alt er interessert i kjemi og biologi, var svært overrasket da det ble annonsert at hun var vinneren sammen med Kristina Kovac. Hun hadde selv mere tro på erfarne artister som Alexandra Kovac og gruppa «Breeze». Planer for framtiden har Nina ikke ennå men hun håper på seier i ESC og på at musikk og vitenskap kan kombineres.

Kristina Kovac så klipp med Nina på You-tube og fikk ideen til å la Nina synge sitt bidrag p.g.a. det hun så og hørte der. Dette er nok en avgjørelse hun ikke angrer i dag, når hun nå kan sette seg på flyet sammen med Nina for å representere landet i ESC.

Vi ønsker Serbia og Nina lykke til i Düsseldorf i mai.

Nina_2


serbia

Kilde: RTS.sr, s-media, sabava, foto: s-media

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien