Maja Keuc vannt en sikker sejr i Slovenia

slovenia EMA 2011 blev søndag kveld avgjort ved et X-factor inspirert show i Ljubljana, da RTV SLO hadde funnet 10 låter, som skulle konkurrerer om at blive Slovenias ansikt i Tyskland til Mai. Vinneren blev Maja Keuc med låten ”Vanilija”.

Den 16. EMA avholtes i Ljubljana søndag kveld, å blev åpnet med dansegruppen Maestro som fremførte dans til fjorårets Eurovisjons vinner, Satellite. Årets vert, Klemen Slakonja starede også med at synge til låten, og da var showet i gang. Juryen som etter hver låt skulle kommenterer optreedende, bestod av Darja Svajger (Slovensk vinner 1995 & 1999), Severina Vuckovic (Kroatisk vinner 2006) & Mojca Mavec (Kommentator & tals-kvinne for Slovenia av fleire gange).

De 10 låter som var kommet sig til EMA 2011 var:

Rock Partyzani: Time for revolution

Tabu: Moje luci

Nina Puslar: Bilo lepo bi

Maja Keuc: Vanilija

Feliks Langus: Disko raj

LeeLooJamais: Slovenka

April: Ladadidej

Sylvain, Mike Vale ft. Hannah Mancini: To si ti

Time to Time: Pravi cas

Omar Naber: Bistvo skrito je ocem

emavinder20111

Etter at alle låterne var fremført, var det tid til at finne de 2 låter, som skulle i Superfinalen. Så medens at seerne stemte løs på deres favoritter, så dansede Maestro ennå engang, denne gang til fjorårets slovenske vinner Narodnozabavni Rock. Etter dansen, var det tid til avsløring av Superfinalisterne. April var første finalist som blev kaldt frem, og Maja Keuc var andre finalist. Da blev det atter tid for fremførelse av låterne, før den endelige vinner blev funnet.

Medens at stemmerne blev sendt ind, og seinere talt op, unnerholdt først Severina med sin Kroatiske vinnerlåt Moja stikla, og deretter var verten Klemen Slakonja atter på med sang. Avstemning sluttede da, og Klemen Slakonja lavede duett sammen med Darja Svajger over hennes vinnerlåt fra 1995, Prisluhni mi.

Da var det tid til at avsløre vinneren – en sikker vinner var funnet, og Maja Keuc blev presentert som EMA-vinner, og der med Slovenias ansikt i Düsseldorf. Hun sejrede med 28.908 stemmer, mod Aprils 11.993 stemmer. Deretter var der kun at sige tak for i kveld, og Maja gav sin vinnerlåt på ny.

Årets 2. plass i EMA: April – Ladadidej.

 

 

Årets vinner i EMA: Maja Keuc – Vanilija.

 

sloveniaMaja Keuc & Slovenia ønskes alt muligt lykke til på veien til finalen i Düsseldorf til Mai!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien