Ny skandale i Ukraina

ukraina(Oppdatert) Etter fjorårets kaos i Ukraina, skulle man tro at i år ville ting skje lovlige i utvelgelsen av representant til Düsseldorf. Men den gang ei. 

Nok engang blir Ukraina rammet av en skandale. I år er skandalen juks med telefonstemmene, og beskyldninger om at vinneren fra lørdagens finale Mika Newton, var bestemt på forhånd. 

Det viser seg nemlig at antall telefonstemmer fra unike nummre på Mika bare er 2000, mens konkurrenten Jamala fikk stemmer fra 6000 unike numre. I tilegg viste mange i juryen misnøye med resultatet etter lørdagens finale, og de ba om en gjennomgang av stemmene. 

Flere av deltagerne fra lørdag har også vist sin misnøye. Blant annet andreplassen Zltata Ognevich og Jamala, som begge ber om at resultatet innstilles, og at en ny finale skal avholdes.

Svaret fra NTU er at de beholder Mika som representant, og at neste år skal det kun aksepteres en stemme per telefonnummer, og en stemme per ip adresse i internettavstemningen. 

Mika selv har skrevet brev til den ukrainske presidenten og statsministeren der hun ber de involvere seg, slik at hun kan bli renvasket fra denne skandalen. Videre har hun også bedt om å få bytte bidrag. 

Denne forespørselen er godtatt av NTU, og hennes nye bidrag er skrevet av samme forfatter som skrev Celine Dions «My heart will go on». 

Oppdatering! NTU bekrefter nå denne nyheten, og en ny nasjonal finale vil bli avholdt. Zlata Ognevich, Jamala og Mika Newton skal alle synge på nytt 3 mars klokken 20:30. Under avstemningen vil det kun bli mulig å stemme en gang pr telefonnummer og en gang pr ip adresse.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien