Skopje Fest 2011

makedoniaI går kveld (og natt) kunne spesielt interesserte følge finalen i Skopje Fest 2011, der 20 bidrag altså kjempet om retten til å representere Makedonia i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf. Det var til slutt Vlatko Ilievski som gikk av med seieren, med bidraget «Rusinka».

Showet startet med at Gjoko Taneski fremførte sitt bidrag fra Oslo-finalen, «Jas Ja Imam Silata», men i en helt ny innpakning; han ble blant akkompagnert på flasker.

Mange som fulgte sendingen fikk nok bange anelser da det kom en reklamepause etter drøyt 20 minutter, og det uten at et eneste bidrag var blitt fremført. Men da programlederne Elena Miteva og Zoran Mirchevski først kom i gang kom bidragene på løpende bånd.

I begynnelsen var det tildels svært dårlig lydkvalitet på sendingen, noe som resulterte i at et av bidragene, Paranoja , ble fremført en gang til, etter at de øvrige bidrageen var sunget.

De bidragene som gjorde seg mest bemerket under konkurransen var «Kukuriku» med Rok Agresori (se nedenfor), «Ne Kraj» med Olivera Gogorska, «Paranoja» med Emilija Gievska fest. Andrej Miske, «Ram Tam Tam» med Martin Srbinoski og «Rusinka» med Vlatko Ilievski.

Pauseunderholdningen besto av gjesteopptredener fra blant andre Feminnem, som representerte Kroatia i fjorårets ESC i Oslo, og flere nasjonale artister.

Det var flere priser som skulle deles ut i Skopje Fest, og Toše Proeskis pris for beste opptreden gikk til Lidija Kochovska, se under. Etter denne tildelingen avslørte vertene at Offside hadde tatt tredjeplassen, mens Martin Srbinoski endte på sølvplass. Disse to bidragene får æren av å representere Makedonia under Suncane Skale Song Contest i Montenegro.

 • Mens vi ventet på at vinneren skulle bli presentert fikk vi så et gjensyn med Elena Risteska, som fremførte sitt bidrag «Ninanajna», som hittil er det mest suksessfulle makedonske bidraget i ESC, med sin 12.plass fra Aten i 2006.
 • Til slutt kom bekreftelsen på det mange på dette tidspunktet mistenkte; vinneren av Skopje Fest 2011, og dermed den som skal representere Makedonia i Eurovision Song Contest 2011 ble Vlatko Ilievski med sangen «Rusinka». Han vant en soleklar seier, både blant juryen og telefonstemmene.

  Makedonia skal konkurrere i den andre semifinalen i Düsseldorf, torsdag 12.mai.  

  Kilder; eurovision.tv, escforum.net, escnorge.net

  Del:
  Relaterte artikler
  MGP
  2024: Alle låtene
  Intervjuer
  2024: Bekreftede land
  Vi teller ned til Eurovision 2024
  Dager
  Timer
  Minutter
  Utforsk historien