Loukas Giorkas feat. Stereo Mike for Hellas

hellas

Kl 21:00 i går kveld startet Ellinkos Telikos fra Studio D hos den greske allmenkringkasteren ERT. At ERT, som resten av Hellas går på sparebluss var svært merkbart i gårdagens sending.

Tilstede i studioet var programleder Lena Aroni, de konkurrerende artistene og kveldens ekspertjury Marina Lachana (ERT), Andreas Pylarinos (musiker), Giorgos Pavrianos (tekstforfatter), Bessy Malfa (skuespiller) og Michalis Tsaousopoulos (DJ og radioproducer). Publikum og pressen var samlet i et annet lokale i nærheten.

 Med andre ord, de spektakulære nasjonale finalene vi er vant med fra Athen, var tonet ned til et minimum. De første 45 minuttene var bare prat og ble et langt gjesp for TV-publikum, oppmyket av et trommeshow, en video av Lenas seier i Oslo i fjor og en sang som het P.I.G.S. og som ikke var med i konkurransen. Teksten i sangen var dedikert de fire europeiske landene i økonomisk krise; Hellas, Irland, Portugal og Spania.

 Så satte konkurransen i gang og artistene sang i følgende rekkefølge:

 1. Kokkina Halia: ”Come with me”

2. Valando Tryfonos: “The time is now”

3. Trimitonio: “Hamogela”

4. Antigoni Psychrami: “It’s all Greek to Me”

5. Loukas Georkas feat. Stereo Mike: “Watch My Dance”

6. Nikki Ponte: “I don’t wanna Dance”

Uten noe publikum i studioet og uten effekter på scenen ble finalen svært tam og artistene virket lite til pass. Det blir liksom ikke det samme drivet over et rocke band som Kokkina Halia uten at det koker i salen og det hjelper ikke at Antigoni Psychrami er sexy kledd med dansere i sort blondeundertøy når stemmen svikter fra første tone.

Loukas Giorkas feat. Stereo Mike var heller ikke på bølgelengde med kameraet. Under den mest imponerende delen av sangen danser Giorkas en kort sekvens med zeibekiko. Denne sekvensen blir helt ødelagt av at kameraet virrer rundt i helt andre retninger enn på Loukas Giorkas (sangens tittel er Watch my Dance). Loukas virker dessuten ikke helt på høyden denne kvelden og er i utakt med sin opptreden flere ganger.

Den eneste artisten som egentlig leverer er Nikki Ponte. Hun har en flott stemme men sangen hun synger kunne nok med fordel hatt noen korister. Men så er Nikki den av artistene som ligger som nr 1 på alle greske poller.

Etter fremførelsene er telefonlinjene åpne i 20 minutter og under tiden underholder Glen Vela, Polly Genova og Christos Mylordou. De synger alle sine nasjonale bidrag og sier hvor mye de elsker Eurovision Song Contest.

Kveldens overraskelse er i følge programleder Lena Aroni, David Lynch, en musiker fra L.A. med over 20 års fartstid i Hellas. Han sang en medley av tidligere greske bidrag mens han akkompagnerte seg selv på en bananformet maraca. Etter hvert blir scenen fylt opp av trommer og alt i alt blir vi påminnet om fjorårets ”Opa”.

Så er det tid for resultatet og den kypriotiske artisten Loukas Giorkas sammen med rapperen ”Stereo Mike” trekker det lengste strået med låta ”Watch My Dance”

Seieren er både overraskende og naturlig, overraskende fordi Nikki Ponte var storfavoritt, men naturlig fordi låta synges delvis på gresk og har veldig gresk undertone. Om den klarer å overraske i Düsseldorf er for tidlig å spå, men greske bidrag har en tendens til å slå til når det gjelder.

 Vi ønsker Hellas lykke til med Loukas Giorkas feat. Stereo Mike og melodien ”Watch Me Dance”.

Vinneren:

Kilde: esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien