Skjebnekveld for Kroatia

kroatiaEtter en syv uker lang utvelgelsesprosess skal Kroatia i kveld endelig velge artist og låt til ESC 2011. To spente kandidater står igjen i ringen og skal kjempe om retten til å representere de kroatiske fargene i Düsseldorf i mai, i håp om å gi hjemlandet sitt et bedre resultat enn det har opplevd i de senere årene.

Sendingen starter kl. 20.00 og kan følges via webcast her.

Fra et opprinnelig felt på 24 står det nå bare to heldige artister igjen som gjør opp om seieren seg imellom. Det dreier seg om Jacques Houdek og Darija Kinzer, som i forrige uke gikk videre på bekostning av forhåndsfavoritten Mirko Svenda.

I finalen skal Jacques og Darija fremføre tre sanger hver, skrevet av kjente kroatiske komponister:

  • Lahor (Boris Durdevic)
  • Stotinama godina (Ante Pecotic)
  • Jos ima nas (Lea Dekleva)

 

I en kombinasjon av jury og telefonstemmer skal så én sang stemmes frem for hver artist. I teorien kan dermed begge artistene ende opp med samme sang. Deretter fremfører artistene sin utvalgte sang på nytt, før det stemmes om igjen mellom de to bidragene. Da er det kun telefonstemmer som avgjør hvilken «vinnerkombinasjon» som får reise til Düsseldorf.

I juryen sitter tre meget kjente kroatiske ESC-personligheter, nemlig Tonci Huljic (komponist 1995, 1999 og 2009), Severina (artist 2006) og Andrej Babic (komponist 2003, i tillegg til å ha vunnet som komponist for andre land fire ganger). Dette blir andre gang på en uke at Severina gjør «jury-tjeneste», i og med at hun sist søndag var med på å velge ut superfinalistene i den slovenske finalen.


Her kan de to finalistene sees i hver sin opptreden fra tidligere programmer.

Jacques:


Darija:


Kilder: esctoday 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien