Så er «Sognu» klar i Frankrike!

frankrike  Så kom dagen hvor Frankrikes låt ser dagens lys første gang! Og allerede til morgen ligger sangen klar, hør den herunder. Amaury Vassili skal fremføre «Sonniu» ved finalen i Düsseldorf. 

 

Han startede med at synge tilbage i 9-året, og har fortsat frem siden. Som 14-årig deltok han i sin første sang-konkurranse, og vandt den med sin fortolkning af Jacques Brels ”Amsterdam”. De artister som har haft mest indflydelse på hans sang, er: Florent Pagny, Il Divo & Josh Groban. Med mere end 250.000 solgte plater av debutalbummet, er Amaury kennt i forvejen i hjemlandet.

amauryvassili20112 

Sangen som skal entre scenen i Düsseldorf med er stadig ukennt, men til gengæld ligger det fast, at Frankrike kommer å synge på corsikansk for andre gang i historien, første gang var da Patrick Fiori sang «Mama Corsika» i 1993. Låten bliver i genren Opera, og beskrives som «en Bolero der ender med Crescendo» – titlen bliver «Sonniu» som er det corsikanske ord for «Drøm». Låten er komponert av Daniel Moyne & Quentin Bachelet, og teksten leveres av den coriskansk kjennte sanger Jean-Pierre Marcellesi.

 


 

 Årsaken til det liten utradisjonelle låt & artist valg, begrunnes med at tv-stasjonen FRANCE3 er en stasjon for alle regioner, og med valget av en operasanger som artist, dialekten corsikansk som språk, hvilket er tet på italiensk, er det et logiskt valg.

 

Smakebiter av hans tidligere optredender:

Smile

Duet med Natascha St. Pier – La Mamma

Duet med Katherine Jenkins – Endless Love

 

frankrike

Bildekilde: Last.fm

Kilde:Escdaily.comEsctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien