Kati Wolf for Ungarn!

ungarnDet har nå blitt at det er Kati Wolf som skal representere Ungarn i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf. Hun skal fremføre sangen «What About My Dreams?». Den ungarske versjonen av bidraget «Szerelem Miért Múlsz?» ble sluppet allerede i februar.

Wolf Kati (etternavn først i Ungarn) ble født i 1974 i den lille byen Szentendre helt nord i Ungarn. Kati er gift og har to barn. Hun ble for alvor kjent i Ungarn gjennom sin deltagelse i ungarske X-faktor 2010, der hun nådde 6. plass. Allerede fra barndommen har Kati vært aktiv i sang og musikk og som liten bidro hun på kjenningsmelodien til tegneserien «Vuk» på ungarsk tv. 

Ungarn deltar i år for ellevte gang siden debuten i 1993. På grunn av den vanskelige økonomiske situasjonen deltok de ikke i Oslo i fjor, men en talsmann sa at de i år hadde bestemt seg for at de måtte benytte sjansen til å vise seg fram for Europa igjen. Grunnen til at valget falt på Kati Wolf og hennes låt var uten tvil en felles enighet mellom fans av Kati, Eurovision-fans, ungarske musikere og de ansvarlige for å velge låten. På pressekonferansen virket det som om alle de involverte sto 100 % bak valget og de har virkelig tro på Kati Wolf og låten «What About My Dreams?» som skal fremføres delvis på ungarsk og delvis på engelsk i Düsseldorf.

Låtskriverne Viktor Rakonczay and Gergő Rácz er ikke ukjent med Eurovision. De deltok selv i 1997 og skrev låten som deltok for Ungarn i 2008. Den ungarske teksten er skrevet av Péter Geszti, mens den engelske teksten har østerrikeren Johnny K. Palmer bidratt med.

Kati sier følgende om sangen sin: «»What about my dreams?» er en sang som bringer tilbake atmosfæren i 80-talls diskomusikk, en sjanger jeg vokste opp meg og var veldig glad i. Det moderne arrangementet til låta gjør at låta allikevel kan være moderne i dag»

Ungarn skal delta i andre halvdel av den første semifinalen i Düsseldorf, 10.mai.

Kilde; eurovision.tv, wikipedia, wolfkati.hu

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien