Møte i Düsseldorf med alle landene

2011logo2

I de sidste par dage, har det stået på møte i Düsseldorf, dels skulle trekningen om årets rekkefølje foretakes, som avslørt tidligere i dag. Og dels skulle mange andre detaljer gennemgås av EBU, sammen med vertslandets tv-stasjon NDR.

Mandag startede møtet, ved at alle deltakerlandene presentert sig selv, og der blev et gledeligt velkommen tilbake til Italia, som er med igen etter en lengere pause fra konkurransen. Den ansvarlige for underhollning hos medarrnsjøren ARD, Thomas Schreiber forklarede årsaken til valget av Düsseldorf som årets vertsby. Den mest simple forklaring er, at byen ganske simpelt har en av de mest moderne arenaer i landet, og dervet blev valget kanskje logisk og let.

Den lokale hovedansvarlige produser for årets show, Ralf Quibeldey havde fået hvervet at fremlegge diverse fakta og faciliteter om lokasjonen i Esprit Arenaen. Det store pressecenter som altid lokaliseres tet på showene, bliver plasert i Atletik Sports hallen ved siden av arenaen, udover at der laves en midlertidig teltby, , hvor der vil blive mulighet for at køpe mat og drikke for journalister & fans, som kommer til at være tet på arransjementet i ukerne i mai.

Pressecenteret utstyres med 700 arbeidsplasser, og 300 pc’ere settes til rådighet på plasserne. 2500 dueslak vil oplyse journalisterne om alskens informasjoner om deltakerlandene, deres gøren og færden i ukerne. Scenen bliver med 2 ramper, og er med vilje holdt liten. Ca. 40 meter foran scenen, vil en satellit være plasert, bakgrunnen av scenen vil have en stor LED-skjerm på ikke mindre end 60*18 m, like som at der vil være LED-striper i gulvet. Green Room hvor alle deltakere skal opholde sig under showet, vil være plasert bak scenen. 26 kameraer vil under de 14 dage være i bruk til produksjonen.

En kennt tysk kunstner, Jerry P. Appelt er bestilt til at gøre magien med LED & lys til de 3 shows, han er bl.a. kennt at have stået bag flere award-ceremonier, og flere opera opsetninger i St. Petersborg & Sevilla, utover at han er ganske familiær med produksjoner av tv, musik, kunst & arkitektur. Se liten av hans flotte verker her.

Åpningen av finalen den 14. Mai vil ske til tonerne av fjorårets vinnermelodi, Satellite, som vil blive fremført av verten Stefan Raab’s Big Band. I pausen medens at der stemmes i finalen, vil den populære tyske artist Jan Delay og hans gruppe Disko No. 1 optree. Jan Delay har gennom årene utgivet 6 albums, og ikke mindre end 12 singler. Postkortene før hvert land, vil inkluderer noget nasjonalt fra det enkelte land, som symboliserer den neste nasjon, samt at årets slogan: «Feel your heart beat» vil blive sakt på landets språk.

Det hele tager fart nu, og om bare 2 måneder er vinneren av årets europæiske musik brak funnet. Mange møter og hårdt slid står for døren i Düsseldorf, alt det, for at kontinentet og lande utenfor, kan få 3 kvelder med musik og show, og hvor harmonien og gleden kan nytes foreneligt.

Kilde: Eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien