Dagens bidrag: Polen

 

polen
I år er det Magdalena Tul som har fått æren av å representere Polen. Kan hun klare å løfte landet fra sin litt dystre statistikk?

Polen sender til Düsseldorf sitt sekstende bidrag til Eurovision Song Contest. Fortsatt er det andre plassen fra 1994 som er landets beste plassering. 

Magdalena Tul ble født i april i 1980 i den polske byen Gdansk. Hun ble tidlig opptatt av musikk, og allerede som tolvåring ble hennes talent oppdaget, mens hun sang i et barnekor. 

Hennes aller første karrieresteg ble bandet hun grunnla som nittenåring. Bandet opptrådde sammen med mange kjente polske artister og fikk en viss populæritet i Polen. 

Til tross for sin musikalske karriere fortsatte Magdalena på skolen. Hun gikk utfra skolen med en eksamen i klasisk musikk og drama. Dette har kommet godt til nytte i hennes senere karriere som soloartist. 

I 2002 fikk hun jobb som artist i den polske versjonen av programmet «Singing bee». Dette ble en slags døråpner for hennes solokarriere. I 2005 sang hun en sang i den polske versjonen av Disney filmen «Keiserens nye klær». 

Magdalena prøvde seg igjen i den polske utvelgelsen til Eurovision Song Contest i år, og denne gangen vant hun. Artisten fikk hele 44% av stemmene, og har vokst til å bli en liten favoritt foran det kommende Eurovision i mai. Bidraget hun skal synge heter «Jestem» som på norsk betyr «Jeg er». 

Det har også blitt innspilt en engelsk versjon av bidraget hennes kalt «First class ticket to heaven», men denne versjonen er kun ment som promotering. 

«Jestem» er skrevet og komponert av Magdalena selv. 

Hvordan det går for Polen i år får vi vite i den første semifinalen 10 mai. Magdalena Tul starter med startnummer en. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien