Dagens bidrag: Slovakia

Det var lenge usikkert om årets desidert største vinglepetter, Slovakia, skulle være med i ESC 2011, men endelig bekreftelse kom på overtid, den 17. januar. Etter flere uker med rykter ble det bekreftet at det var duoen TWiiNS som skulle representere Slovakia med låten I’m Still Alive.

 

slovakia

Etter å ha returnert til konkurransen i 2009, etter en rekke dårlige plasseringer på 90-tallet, befinner Slovakia seg fortsatt i bakevja. De siste to årene har de opplevd veldig dårlige resultater, til tross for at de i fjor var en favoritt på forhånd. Dette, kombinert med STVs dårlige økonomi, gjorde de usikkert om de skulle delta for tredje året på rad. Slovakisk TV holdt en avstemning på sine hjemmesider om deres seere ønsket at de skulle delta nok en gang. Resultatet ble et rungende JA! Allikevel var det mye frem og tilbake om de virkelig hadde råd til å delta, og de bekreftet at de skulle være med, og de avkreftet at de skulle være med, flere ganger. Vi måtte vente helt til 17. januar før vi endelig fikk vite at de faktisk skulle delta.

For å spare penger, og fordi de startet så sent med utvelgelsen, var det naturlig å velge bidrag internt i år. Valget falt på duoen TWiiNS, mens artisten Mista, som fikk 2. plass i den nasjonale utvelgelsen i 2010, var backup. Den 4. mars ble låten I’m Still Alive sluppet etter at de hadde fristet oss med flere snutter i dagene før.

De eneggede tvillingene Daniela og Veronika Nízlová ble født 15. mai 1986 og fyller dermed 25 år dagen etter finalen i Eurovision 2011. Tvillingene er multitalenter – de er sangere, skuespillere , musikalartister og de har ledet sitt eget TV-show. De har gitt ut flere singler og album og har nå flyttet til Los Angeles, USA der de jobber med sitt nye album. I 2008 var tvillingene baksangere for tsjekkiske Tereza Kerndlova og er dermed ikke ukjent med Eurovision.

TWiiNS1low

Låten «I’m still alive» er en klassisk amerikansk-klingende RnB-ballade somer skrevet av Bryan Todd, Sandra Nordstrom and BranislavJancich, som er en av tvillingenes ektemann.

Slovakia deltar i semifinale 2, med startnummer 5.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien