Fjerde dag i Düsseldorf: Prøvene tar form

Dagen i dusseldorf var idag satt av til at de 9 siste landene ut i den andre semifinalen den 14. mai skulle få ha sine første prøver på Espirit Arena der deriblandt Danmark var i ilden.
estland2

Poli Genova fra Bulgaria var første dame ut i morgentimene..Hun fremfører rockelåten «Na Inat» i en hvit kjole med et svart belte rundt midten. Antrekket passer låten og kler Poli godt og hun serverer en stødig fremførelse til å være den aller første gjennomkjøringen.


Vlatko Illievsji er Makedonias håp i årets konkurranse med den litt anderledes låta «Rusinka» som visstnok er en sang til en russisk jente. Vlatko har med seg fem bakgrunnsdansere alle utkledd i hvite drakter for å skape litt mer liv til framførelsen. Vlatko selv er utstyrt i hvit skjorte og svart dressjakke og skriker innimellom i noe som ser ut som en god gammeldags megafon. Makedonia har de siste årene ikke klart å kvalifisere seg til finalen og det er nok mer tvilsomt at dette blir året for revansj da «Rusinka» ikke har bemerket seg som noen favoritt for fansen og levnes liten sjanse blandt bookmakerne. 


Veteranen Dana International som allerede har en Eurovision-seier på samvittigheten i 1998 med «Diva» håper å kunne gjøre det samme kunstykke nok en gang med europop låta «Ding Dong» som er skrevet av henne selv. Dana sparer antrekket sitt til nermere semifinalen og stiller på scenen i jeans, en hvit jakke og solbriller sammen med fem kvinnelige korister. «Ding Dong» er utivlsomt fengende med en av årets mest klistrende refrenger, så det er nok neppe noen overraskelse hvis Israel klarer å kvalifisere seg til finalen til tross for noe ustødig vokal fra Dana under de alle første prøvene.


Slovenias representant hetter i år Maja Keuc og synger «No One», en blanding mellom en kraftig rockelåt og en mer følsom ballade. Maja er kledd i et lekkert gullanntrekk men bakgrunnskoristen er kledd i svart. Ingenting er i veien med Majas sangprestasjoner og leverer en stødig og imponerende vokal. Er dette året der Slovenia endelig skal lykkes å ta seg til finale, etter flere år på sidelinjen? Svaret får man først neste torsdag, men utifra denne første gjennomkjøringen ser det lovende ut.


Romania står for årets mest fredsrelaterte bidrag der bandet Last FM synger sangen «Change».Hovedvokalisten David synger fint og gir låta en fin flyt fra start til slutt. Bak David står to bakgrunnsdansere og opptrer med trompet noe som kanskje er en mer forstyrrende enn imponerende effekt.Bakgrunnen deres består av fargesprakende streker som hjelper til med å få et friskt preg på framførelsen til trioen fra Romania.


En av årets forhåndsfavoritter er Getter Jaani fra Estland som synger den moderne popflørten «Rockefeller Street». Scenen til Getter er dekorert ganske likt som den nasjonale finalen, der små papptårn skal forestille Manhatten sammen med en bakgrunn som blandt annet forestiller et pariserhjul og store skyskrapere for å få det visulle intrykket til å ligne mest mulig på en storby.

Getter Janis vokal synes å preges av nerver for stemmen virker noe skjelvende og usikker under første gjennomkjøring. Uansett er det nok mye som skal til for at superfavoritten ikke kommer til finalen, med en av årets mest gjennomførte shownummer.


Anastasiya Vinnikova synger den nasjonalistiske «I Love Belarus» under Hviterusslands flagg.
Sammen med 4 dansere gir Anastasiya et fartsfylt lyshow på scenen der deriblandt mikrofonene er dekorert med blinkende lyspotter.


Musiqq, to gutter fra Latvia synger den utvilsomt fengende «Angels In Disguise» som håper å ta landet sitt til finale etter fjorårets skuffelse på Telenor Arena der Aisha ikke klarte å ta Latvia til finalen. Guttene sitter på hver sin stol under framførelsen og til tross for utfordrende sangharmonier leverer guttene en akseptabel første prøve på Espirit Arena.


Vårt naboland Danmark blir i år representer av en rockegruppe som kaller seg for «A Friend In London» som synger «New Tomorrow». Som i den nasjonale finalen har bandet med seg store ballonger på scenen som dekor. Til tross for plagiat beskyldninger har Danmark all grunn til å være optimister før semifinalen neste torsdag, for bandet ga en proffesjonell og overbevisende framføring som nok kan sørge for finaleplass for danskene.


Irland har i år en av årets mest oppsiktvekkende bidrag, 2 tvillinggutter med mye energi og med en låt som fester seg ved første lyttning. 
Det var en stund spekulert i at en av tvillingene i Jedward måtte opptre på scenen i rullestol etter at John skadet et ledd i ankelen under øvingen av bidraget deres «Lipstick». Men begge guttene opptredde under prøvene stående, og ga fra seg et energifullt og energisk show som nok kommer til å sjarmere ihvertfall de yngste av TV-seerne den gjeldende torsdagen i neste uke.


  På pressesenteret er det hver dag en daglig avstemming der fans og presse kan stemme på hvem de tror vinner Eurovision Song Contest. NRK kan melde at Norge ligger i dag på andreplass på den uofisielle listen. Foreløpig er det Aserbajdsjan som leder avstemmningen.

I morgen er det tid for andre runde av prøver for landene i første halvdel av den første semifinalen, der deriblandt Norges Stella Mwangi med «Haba Haba» skal opptre. 

Slik ser programmet ut for i morgen:


10:30 – 11:00 Polen
11:00 – 11:30 Norge
11:30 – 12:00 Albania
12:00 – 12:30 Armenia
12:30 – 13:00 Tyrkia
14:00 – 14:30 Serbia
14:30 – 15:00 Russland
15:00 – 15:30 Sveits
15:30 – 16:00 Georgia
16:30 – 17:00 Finland
17:00 – 17:30 Malta
17:30 – 18:00 San Marino
18:00 – 18:30 Kroatia

escNorge kommer med full oppdatering av torsdagens prøver i morgen kveld.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien