Dagens Bidrag: Tyskland

Tyskland velger å satse på vinnerkortet fra i fjor, kan Lena Meyer-Landrut klare det igjen?tyskland

Tyskland fikk endelig sin etterlengtede andre seier i Eurovision på Oslos Telenor Arena 29.Mai i fjor. Det var takket være Lena Meyer Landrut. Som med sitt søte og facinerende vesen og sin lekne artiststil sjarmerte Europa i senk med sommerflørten «Satellite».

Allerede under pressekonferansen etter at seieren var et faktum utalte den tyske delegasjonen at det bare var naturlig at Lena også skulle representere sin egen og landets ære når finalen for tredje gang kom til Tyskland, nærmere bestemt Dusseldorf.

Det ble satt opp 2 semifinaler til Lena der hun sang 6 sanger i hver semifinale hvorav 3 fra hver semifinale gikk til en finale. Disse 12 låtene utgjorde Lenas oppkommer til debutalbumet «My Cassette Player», albumet fikk navnet «Good News» og er utgitt i Tyskland men enda ikke tilgjengelig i Norge.

I finalen sang Lena de seks låtene som hadde blitt stemt fram av folket; «Maybe», «Taken By A Stranger», «A Million And One» , «Push Forward, «Mama Told Me» og  «What Happend To Me».

Til slutt stod det mellom «Taken By A Stranger» og «Push Forward» i en superfinale.

Den seige techno-popifiserte «Taken By A Stranger» vant overlegent og er låten Lena skal fremføre i Espirit Arena den 14.Mai i Dusseldorf. Vinnerbidraget er skrevet av Gus Seyffert, Nicole Morrier og norske Monica Birkenes.

Lena ble superstjerne over natten da hun meldte seg på den tyske utvelgelsen for Eurovision i 2010, en slags idol-lignende konkurranse der en deltager røyk ut hver uke til man stod igjen med en vinner.

Lena ble fort populær med sin særegne stil og etter seieren i den nasjonale finalen, var alle tre låtene hun hadde sunget i finalen å se på den Tyske Itunes-lista.

Tyskland har vært med i ESC helt siden tidenes morgen og har kun gått glipp av en finale. Nicole skaffet deres første seier med bønnen «Ein Bichen Frieden» i 1982.

Tyskland er en av landene som spytter i mest penger til konkurransen, det har gjort at landet alltid er garantert en finalplass og slipper å måtte kvalifisere seg i semifinalene som ble innført i 2004 når forespørselen for å delta i Eurovision ble større enn noen gang.

Lena og Tyskland skal ut som deltagerland nummer 16 i finalen Lørdag 14.Mai. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien