Verdig førsteplate: Paradise Oskar – «Sunday Songs»

Årets håp for Finland i Eurovision Song Contest er, som kanskje mange har fått med seg, 20-årige Axel Ehnstrøm som går under artistnavnet Paradise Oskar hentet ut av en barnefortelling av Astrid Lindgren. Tidligere i denne uken slapp Axel ut sitt aller første album «Sunday Songs» som inneholder 10 egenskrevne låter.

sundaysongs

Her kan du lese anmeldelsen av debutalbumet.

Albumet starter med Oskars Eurovision-bidrag «Da Da Dam». En veltenkt gitarballade om Peter som vil ut i verden for å redde vår jordklode. Enkelt, men vakkert og iørefallende og er undertegnedes favoritt i årets Eurovision Song Contest.

Peter følger også med oss til neste spor i «Jimmys Song». Her har man også en gutt som drømmer, Jimmy, han vil bli fotballspiller når han blir stor. Allerede her merker vi et mønster i mange av Oskars sangtekster. Sjarmerende små historier om forskjellige karakterer som alle har et mål her i livet.

«Sarah The Sparrow» begynner som en nedtonet ballade men begynner sakte men sikkert å bygge seg opp til et lystig nynnbar, allsangverdig melodi mot slutten av låten.

Neste sang er enda en ballade i oskars velkjente stil som passer stemmen og utrykket hans utmerket. Men i stedet for miljø og samfunnsproblemer er «Stupid Little Fool» en av låtskriverens få kjærlighetserklæringer på hans første album. Låten er sjarmerende i sitt trallvennlige lydbilde og har en herlig smak av sommer i seg.

En av albumets aller beste låter er «Just Leave«, en dyster vemodig ballade som virkelig viser at denne gutten har sitt kunstneriske fantasiregister i behold i sine sangtekster, noe som gjør sangene mer innholdsrike og spennende å høre på.

Den trivelige «Sunday Everyday» forsvarer alle som liker å leve litt på latsiden og bare nyte livet, en sang som nok alle kan kjenne seg igjen i av og til. For man må jo innrømme det, Søndag er en herlig dag!

I «Miss Nobody» er det kjærlighetssorg som står som tema, også her er handlingen i sangen godt gjennomtenkt og gjør det interessant å høre på.

«Dear Mother» er en hjerteskjærende og trist historie som Oskar forteller/synger på en overbevisende måte som gir låta mening og troverdighet.

Den svakeste låta på albumet er kanskje sistesporet «The Invisible Ones», som heller ikke er dårlig på noen måte, men som kanskje blir litt for anonym og ensporet i lengden.

Itunes utgaven av «Sunday Everyday» inneholder også en akustisk versjon av «Da Da Dam».


 

Konklusjon:

8
Axel Ehnstrøm, eller Paradise Oskar som han kaller seg, er virkelig en ordentlig gjennomført artist, med sin egen stil og som klarer å gi troverdighet til det han synger. Det er det ikke alle som klarer.

Uansett hvordan det går i Eurovision, beviser dette albumet at godeste Oskar virkelig har noe å gjøre i musikkbransjen, og forhåpentligvis er dette bare starten på en lang og innholdsrik musikerkarriere. Albumet er et gjennomført stykke håndtverk og ikke et mainstream-hastverksarbeid som bare er laget for å selge. Dette er ekte vare og det fortjener respekt.Godt jobba, Axel; dette kan du være stolt over!

ParadiseOskarSundaySongs_largeBilde: Warner Music

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien