«Italia tilbake i manesjen»

italia11c

I dagens kulturbilag i Aftenpostens papirutgave kan vi lese om Italias etterlengtede comeback. Man får også vite litt om grunnene til at de valgte å holde seg tilbake, og hva som avgjør Italias videre skjebne i konkurransen. 

Aftenposten har snakket med Italias head of delegation Nicola Caligiore, som forteller om årsaken til at Italia trakk seg helt etter 1997. 

«Vi følte at konkurransen utviklet seg feil, og konkurransen ble oppfattet litt gammeldags». Alikevel viser det seg at italienerene langt ifra har glemt Eurovision siden 1997. 

De har fulgt med på sidelinjen og nøye studert utviklingen til konkurransen. Et av de andre argumentene RAI, den nasjonale kringkasteren i Italia har brukt er at de ønsket å satse på sin egen San Remo festival. Han legger heller ikke skjul på at EBU har drevet kraftig lobbyvirksomhet for å få RAI tilbake til Eurovision. Ikke bare på grunn av at Italia er en av de som bidrar mest finansielt, men også av historiske årsaker. 

Caligiore sier at de står ovenfor en stor utfordring. «Utfordringen for oss er at det er så få som husker Eurovision Song Contest, den oppvoksende generasjon har ikke noe forhold til denne konkurransen, de kjenner kun til San Remo». 

Av den grunn skal RAI samtidig som finalen blir sendt kjøre et slags talkshow lignende program. I dette programmet blir det forklart for seerne hva som skjer, og hvordan avstemningen foregår. Dette programmet blir forøvrig ledet av Rafaella Carra, som også ledet Spanias nasjonale uttagelse i 2008. 

Det er antall seere og deres reaksjoner på dette programmet, som avgjør om RAI ønsker å satse videre på Eurovision Song Contest.

Kilde: Aftenpostens kulturbilag side 8.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien