Mine spådommer før første semifinale

Da er det ikke mange timer til startskuddet går for årets første semifinale i Eurovision Song Contest . 
Jeg har en nærvøs forventing framfor denne kvelden, og har mange favoritter i denne semien som jeg alle håper klarer å ta seg videre til dens store grande finalen på Lørdag. Ingenting er sikkert, og man kan nok forvente seg et sjokk eller to når resultat kommer for en dag.

tyrkia2

For som nevnt tildigere er dette året mye jevnere enn tidligere år, og småe marginer kan bli avgjørende for hvem som får bli og hvem som må dra skuffende hjem uten finaleplass.

Jeg skal prøve å spå i denne bloggen hvilke ti jeg tror kommer til å klare å komme gjennom nåløyet, skal også prøve å forklare hvorfor jeg tror det blir akkurat slik.

Disse ti tror jeg går videre under morgendagens livesending:

Russland
Russerne har mange naboland i ryggen som stemmer på dem og er nesten bare av den grunnen allerede godt på vei til en finaleplass. itilegg er «Get You» en av årets mest fengende og moderne låter som glir fint inn i musikktrenden for 2011. Prøvene viser at Alexej har showet under kontroll og har levert et fartsfullt og energirikt show som nok kommer til å bli enda bedre når det virkelig gjelder.

Armenia
Emmy fra Armenia stiller med årets kanskje mest barnslige tekst, men allikevel er det mange som har falt for «Boom Boom», mye kan nok skyldes dens klistrende refreng som er enkelt selv for den minst musikalske å huske. Emmy selv er proff til fingerspissene og har et sceneshow som blandt annet inneholder en stor rødfarget stol formet som en boksehanske som viser at hun er ready for Knock-out, og forventer seg nok å gå videre fra semifinalen til tross for et vanskelig startnummer.

Ungarn
Semifinales største fan-favoritt har en stemme som minner meg om Celine Dion og en låt som er som skapt for Eurovision. Jeg frykter litt at denne sangen kanskje blir litt «for grand prix» til å kunne vinne det hele, men allikevel tror jeg Kati er langt på vei sikret en finaleplass.

Finland
Paradise Oskars «Da Da Dam» er min desidert største favoritt i årets konkurranse og krysser både fingre og tær for at Europa blir like begeistret som meg i denne flotte sangen. Selv om ballader synes å ha et lite handikap i Eurovision-sammenheng satster jeg på at tv-seerne ser hvilket velkomponert verk dette er og at den går fint gjennom nåløyet, for det fortjener finnene wirkelig i år. Tvi, tvi!

Tyrkia
Min andre favoritt i år er tyrkas rockelåt «Live It Up», som etter min mening er både fengende, allsangverdig og en verdig finalist. Nå er det tydeligvis ikke alle som deler min oppfatning av Tyrkias bidrag i år. Uansett tror jeg Tyrkerne har såpass mange faste stemmegivere i ryggen at en slik kvalitetslåt som dette ikke skal ha noen problemer med å ta seg til finale.

Hellas
Først og fremst må jeg bare få si at denne er langt i fra noen favoritt hos meg, faktisk så ligger den helt nedd i bunnsjikte på min liste over årets bidrag. Men det ser ut som det er mange andre som har falt for denne seige sirupen fra Grekerne, og med tanke på at at Hellas opptrer sist i semifinale og attpåtil er en av de landene som drar mest fordel av nabostemmer skal det vel et lite mirakel til for at denne ikke tar seg videre.

Aserbajdsjan
Eli og Nikki synger duetten «Running Scared» En virkelig glattpolert og finpusset pop-perle, som til tross for sin banale og enkle tekst har noe tidsriktig og forfriskende over seg. En av tirsdagens mest sikre finalister!

Norge
Jeg er optimist med tanke på våre egne sjanser i morgen. Vi har toss alt en supersjarmerende artist med en låt som både er fengende, moderne og som passer perfekt inn i Eurovision-universet. Ingenting er sikkert, men jeg tror Stella overbeviser og at «Haba Haba» blir å høre også i finalen på Lørdag.

Polen
Magdalena Tul har ikke verdens mest fordelaktige startnummer og heller ikke aftenes mest heldige antrekk. Men «Jestem» passer i mine øye perfekt som startnummer for kvelden og jeg tror Poelen kommer til å tjene på det å dermed ta seg til finale.

Sveits
Anna rossinelli fra Sveits synger «In Love For Awhile», en sommerlig låt som med litt flaks kan kjempe om en finalebillett.

Dette er altså de ti, jeg tipper går videre i morgendagens semifinale, det blir kjempe spennende å se hvordan det virkelig resultat blir seende ut.

Fortell gjerne under i kommentarfeltet hvilke du har tro på tar seg til finalen!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien