ESC 2011: Semifinale 1 i kveld

I kveld 21:00, den 10. mai 2011 avholdes den første semifinalen i Eurovision Song Contest 2011 i Espirit Arena i Düsseldorf. Det er duket for et forrykende show med 19 land og låter. Olav viksmo Slettan skal lede oss gjennom det hele på NRK 1.

2011semi1

For første gang siden 1983, holdes arrangementet på tysk jord – i Espirit Arena, Düsseldorf, Rheinland. En storby med over 600 000 innbyggere.

Den første semifinalen er selvfølgelig spennende for oss her hjemme, da vår egen Stella allerede skal ut som nummer to i startfeltet. Er det opp til de fleste bettingselskapene og «ekspertene» (minus Jostein Pedersen…) – skal vi ligge godt til for å nå lørdagens store finale.

 Foruten våre atten konkurrenter, skal også Spania og Storbritannia stemme i denne semifinalen. Som i fjor, er det ingen juryjoker – da telefon- og jurystemmer vil utgjøre 50/50 av den totale poengsummen.  De ti finalelåtene vil bli annonsert i tilfeldig rekkefølge, og resultatet vil ikke bli avslørt før etter finalen lørdag. Startrekkefølgen trekkes på den etterfølgende pressekonferansen. Storfavorittene i kveld er Russland, Aserbajdsjan og Ungarn, med Norge hakk-i-hjel.

Følgende land, artister og låter deltar i kveldens semifinale

1. Polen – Magdalena Tul – Jestem
2. Norge – Stella Mwangi – Haba Haba
3. Albania – Aurela Gace – Feel The Passion
4. Armenia – Emmy – Boom Boom
5. Tyrkia – Yükset Sadakat – Live It Up
6. Serbia – Nina – Caroban
7.  Russland – Alexej Vorobjov – Get You
8. Sveits – Anna Rossinelli – In Love For A While
9. Georgia – Eldrine – One More Day
10. Finland – Paradise Oskar – Da Da Dam
11. Malta – Glen Vella – One Life
12. San Marino – Senit – Stand By 
13. Kroatia – Daria – Celebrate
14. Island – Sigurjons Friends – Coming Home
15. Ungarn – Kati Wolf – What About My Dreams?
16. Portugal – Homens da Luta – A luta é Alegria 
17. Litauen – Evelina Sasenko – C’est Ma Vie
18. Aserbajdsjan – Ell & Nikki – Running Scared
19. Hellas – Loukas Yiorkas & Stereo Mike – Watch My Dance 

Showet varer fra 21:00 til 23:00 og du kan se hvilke ti låter som går videre enten på NRK 1 eller på nettet på eurovision.tv. Hvis du ønsker og har mulighet er det også for eksempel mulighet for å se det på svensk tv. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien